Jeste li znali?

Evo zašto biste ogledalo trebali pošpricati pjenom za brijanje

Foto: Thinkstock
Kućanski trikovi
Foto: Thinkstock
Zamagljeno ogledalo
Foto: Shuttershock
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Cvijeće u vazi
Foto: Thinkstock
Patentni zatvarač
Foto: Thinkstock
Mrlja od tinte
Foto: Thinkstcok
Peglanje
Foto: Thinkstock
najlonke,seksi
27.12.2017.
u 09:52
Svatko od nas ima neki svoj trik u kućanstvu kojim si olakšava čišćenje, pospremanje, kuhanje... Daily Mail donosi sedam učinkovitih trikova.
Pogledaj originalni članak

1. Pjenom za brijanje protiv magljenja ogledala - pošpricajte pjenu po ogledalu i prebrišite ga. Idući put kad ćete se tuširati ogledalo se neće zamagliti. 

2. Octom neutralizirajte miris cigareta - stavite dvije žličice octa u posudu i ostavite je preko noći u zadimljenoj sobi te zatvorite vrata. Ocat pomaže neutralizirati miris dima. 

3. Limunadom produžite život cvijeću - Piće može imati antibakterijska svojstva, a šećer može hraniti biljku.

4. Sapunom protiv 'tvrdoglavog' zatvarača na odjeći - natrljajte sapun u kamenu na zatvarač kako bi bolje klizio. Sapun djeluje kao lubrikant, no budite pažljivi da vam ne prijeđe na tkaninu. 

5. Lakom za kosu skinite tintu s površine - Lak razgrađuje tintu koju nakon toga možete prebrisati papirnatim ručnikom. Lak skida i crveno vino s pamuka, no odjeću je nakon toga potrebno oprati. 

6. Skidanje voska s odjeće - prvo nožem sastružite koliko možete pa na taj dio stavite papirnati ručnik. Na njega položite toplu peglu koja će vosak pretvoriti u tekućinu i papir će je upiti. Na kraju operite odjeću. 

7. Elektricitet na najlonkama spriječite omekšivačem - kapnite malo omekšivača na dlanove pa rastrljajte gore-dolje po obučenim najlonkama. Omekšivač tkanini daje pozitivan naboj čime neutralizira onaj negativni statičkog elektriciteta. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.