Baranja

Etno selo Karanac

Foto: DAVOR JAVOROVIĆ, MARKO MRKONJIĆ/PIXSELL, PRIVATNI ARHIV
Etno selo Karanac
02.11.2020.
u 14:00
Turizam u Baranji začet je upravo u Karancu, malenom selu tridesetak kilometara udaljenom od Osijeka.
Pogledaj originalni članak

Turizam u Baranji začet je upravo u Karancu, malome selu 30 kilometara udaljenome od Osijeka. Među pionirima je Seosko domaćinstvo Sklepić, a niz je domaćinstava koja su udružila snage da bi gostima ponudila potpun doživljaj. Djeca će zasigurno uživati na imanju “Ivica i Marica”, gdje trčkaraju koke, patke, svinje, a vlasnicima su velika ljubav konji, kojih je u njihovim stajama trenutačno osam.

Foto: DAVOR JAVOROVIĆ, MARKO MRKONJIĆ/PIXSELL, PRIVATNI ARHIV

Pravu pustolovinu doživjet će posjetitelji u domaćinstvu “Tri mudraca” i na obližnjem izletištu. Na zemljanoj stazi čeka ih vatromet uzbuđenja za upravljačem trkaćeg automobila pripremljenog za autokros. Aranžman “Vodeni svijet”, pak, podrazumijeva izgradnju splavi i prelazak jezera, izradu priručnih pecaljki, ali i pretakanje iz šupljeg u prazno... Etnorestoran “Baranjska kuća” nezaobilazna je adresa svih gurmana, a u dvorištu tog restorana nalazi se i Ulica zaboravljenog vremena, gdje će se stariji prisjetiti, a mlađi upoznati sa starim zanatima.

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Karanac je ucrtan i na vinsku kartu ovoga kraja, a na njoj je svakako vinarija Svijetli dvori i obiteljska vinarija Szabo, koju vode dvije mlade sestre...

Foto: DAVOR JAVOROVIĆ, MARKO MRKONJIĆ/PIXSELL, PRIVATNI ARHIV

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.