Mljaac!

Dosadilo vam je kuhano vino? Isprobajte odličan recept za kuhani gin

Foto: shutterstock
Dosadilo vam je kuhano vino? Isprobajte odličan recept za kuhani gin
25.12.2020.
u 21:09
Odličan je za ljubitelje gin-tonika, a lako se priprema kod kuće.
Pogledaj originalni članak

Kuhano vino napitak je koji mnogima prvo padne na pamet kad se spomenu advent i blagdani. S obzirom na to da ove godine Božić slavimo u malo drugačijim "uvjetima", mnogi su odlučili božićni ugođaj unijeti u svoj dom i sami doma napraviti kuhano vino. Osim kuhanog vina, u zadnje je vrijeme sve popularniji i kuhani gin, a pronašli smo super recept kojim možete iznenaditi ukućane i kod kuće uživati u ovom popularnom napitku.

Znate li zašto je dobro jesti jednu jabuku svaki dan?

Foto: Getty Images
Jabuka
Foto: Getty Images
Jabuka
Foto: Getty Images
Jabuka
Foto: Getty Images
Jabuka
Foto: Getty Images
Jabuka
Foto: Thinkstock
Jabuka, dijeta
Foto: Shutterstock
jabuka
Foto: Thinkstock
jabuka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
jabuka
Foto: Thinkstock
Jabuka
Foto: Thinkstock
jabuka
Foto: Getty Images
Jabuka

Odličan je za ljubitelje gin tonika, a lako se priprema kod kuće. Nema ni dodanog šećera, a samim time ima i manje kalorija. Za pripremu ovog napitka potrebni su vam sastojci koje možda imate i doma -  gin, sok od jabuke, med i začini, poput cimeta, klinčića, đumbira te zvjezdanog anisa, kako piše 24sata.

Možete napraviti i tamniju verziju kuhanog gina, u koji ćete dodati sok od grožđa ili crnog ribiza, umjesto soka od jabuke. Također, ako želite okusom malo "žešću" verziju, možete dodati i tonik s okusom đumbira. 

Sastojci:

25 mililitara gina
200 mililitara soka od jabuke
žličica meda, cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis

Priprema:

Zagrijte prirodi sok od jabuke s jednom žličicom meda te začinima po želji. Ako dodajete tonik, dodajte ga u ovoj fazi, samo onda smanjite "prepolovite" količinu soka od jabuke. 

Kada zakuha, ugasite plamen, a zatim dodajte gin te promiješajte. Možete dodati i nekoliko krišaka jabuke dok je gin vruć za još jači okus.

Bez fritula nema blagdana: Uz ove trikove napravite najbolje fritule kod kuće!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
17:28 26.12.2020.

kuhano vino bljak bolje gin tonik