ISTRAŽIVANJE

Djeca starijih očeva podložnija bolestima

Foto: Arhiva VL
Djeca starijih očeva podložnija bolestima
26.10.2009.
u 13:03
Rad na ovom projektu među ostalim mogao bi pomoći znanstvenicima da otkriju gene koji su uključeni u neke od uobičajenih bolesti, s obzirom da se donedavno smatralo kako se samo žene trebaju brinuti zbog rađanja u kasnijoj dobi.
Pogledaj originalni članak

Kod starijih je muškaraca veća mogućnost obolijevanja od nekog oblika tumora testisa koji može prouzročiti genetske mutacije DNK njihove djece, obznanili su istraživači sa Sveučilišta Oxford.

- Vjerujemo da većina muškaraca razvija te male mutirane stanice s obzirom na starosnu dob, a one same po sebi nisu opasne - objasnio je profesor Andrew Wilkie koji je vodio navedeno istraživanje.

No ako se smjeste u testise, djeluju na spermu zbog čega se povećava mogućnost da se djeca starijih muškaraca rode s nekim ozbiljnim zdravstvenim problemima poput autizma ili shizofrenije.

Rad na ovom projektu mogao bi pomoći znanstvenicima da otkriju gene koji su uključeni u neke od uobičajenih bolesti, s obzirom da se donedavno smatralo kako se samo žene trebaju brinuti zbog rađanja u kasnijoj dobi.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.