KVALITETNE NAMIRNICE

Deset zdravih alternativa vašoj omiljenoj brzoj hrani

Foto: Thinkstock
Jabuka
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
Foto: Thinkstock
Brza hrana
19.06.2018.
u 10:57
Umjesto da posegnete za vrećicom omiljenog slanog krumpira, isprobajte zdraviju varijantu – kale čips.
Pogledaj originalni članak

Ponekad zdrava hrana ima okus poput lišća, osobito u usporedbi s brzom hranom. No, zdrava prehrana ima tonu prednosti. Evo popisa omiljenih zdravih alternativa našoj omiljenoj junk hrani.

1. ČIPS - Umjesto da posegnete za vrećicom omiljenog slanog krumpira, isprobajte zdraviju varijantu - čips od kelja. Iako generalno ljudi nisu baš najveći obožavatelji kelja, ovaj zdravi čips je prilično dobar. Ili, ako nemate kelj, upotrijebite puno povrća (ili voća) kako biste napravili vrhunski alternativni čips.

2. POMFRIT - Umjesto prženja krumpira, zašto ih ne probate ispeći u kokosovom ulju? Kokosovo ulje ima nevjerojatne zdravstvene prednosti, a prilikom pečenja vaše krumpiriće čini hrskavim. Tko kaže da se svi krumpiri moraju pržiti?

3. SLATKIŠI - Ako često osjećate veliku želju za slatkim, zgrabite voće koje ima puno prirodnih šećera koje će zadovoljiti vaš slatki zub. Pokušajte zamrznuti grožđe koje će vam trajati tjednima. Nakon što vam ponestane, probajte zamrznuti lubenicu na štapiće - neće vam kapati po cijelim rukama i uzrokovati ljepljiv nered.

4. PIZZA - Pizza je omiljena studentska hrana, ali postoji puno zdravih recepta za pizze koje su jednako fine i jednostavne za napraviti. Napravite tijesto od tikvica, mini pizzu s patlidžanom ili gljivama, a možete napraviti i svoje pizza tijesto od cvjetače kako biste dodali povrće u svoju prehranu i smanjili unos ugljikohidrata.

5. SLADOLED - Sladoled je jedna od omiljenih ljetnih namirnica, ali je pun masti i ugljikohidrata. Umjesto da jedete sladoled za svaki obrok, zamijenite ga veganskim sladoledom napravljenim od smrznute banane. Postoji mnogo različitih varijacija i kombinacija voća koje možete koristiti i uživati u zdravim novim okusima.

6. TJESTENINA - Ako ne možete izbaciti tjesteninu iz prehrane, pokušajte je zamijeniti špagetima od tikvica. Ako vam se ne sviđa tekstura tikvica, pokušajte napraviti vlastitu tjesteninu pomoću spiralizatora. 

7. PALAČINKE - Postoje zdravi, alternativni, ali ukusni recepti za palačinke koji vas neće razočarati. Potrebna su vam samo dva sastojka, banane i jaja! Korištenje banana dodaje slatkoću ovim palačinkama, tako da nećete trebati Nutellu, Linoladu ili neko drugo sladilo kako bi uživali u ovom jelu. 

8. PUDING - Ako ne vjerujete da chia sjemenke natopljene bademovim mlijekom imaju jednako dobar okus kao i vaš omiljeni puding, dodajte svom pudingu zobene pahuljice i sezonsko voće. Nećete požaliti.

9. ČOKOLADA -  Svoju želju za čokoladom možete jednostavno zadovoljiti uz pomoć nekoliko kockica tamne čokolade. Ili, ako je želite jesti u desertu, isprobajte čokoladni mousse ili nekoliko avokado tartufa od tamne čokolade. Kakao prah koristite po želji.

10. GAZIRANA PIĆA - Voda je najzdravija stvar za ljudski organizam, ali svi znaju koliko se teško prebaciti s gaziranih pića na vodu. Da bi taj prijelaz olakšali, samo dodajte voće u svoju vodu. Limun, limeta, naranča i ostatak sezonskog voća vašem piću dat će potrebno sladilo, a organizam će zadovoljiti svoje potrebe.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar LieDetector
LieDetector
11:12 19.06.2018.

Tko prevodi ovo s engleskog? Ovo je sramotno los prijevod na razini google translate-a. Engleski jezik je pun idioma i ne mozete doslovno prevoditi idiome kreteni! Progooglajte ako ne znate znacenje! U hrvatskom NE postoji izraz slatki zub: nema ga! I ne mozete to tako prevoditi pobogu! Zar ne postoje dipl.profesori engleskog na burzi umjesto da zaposljavate nepismene uhljebe preko veze kao sto su igor flak i drustvo!