Kod dida Joze

Da se ne ‘kvari’, smuđ je najbolji na žaru

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Novska
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Novska
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Novska
14.03.2020.
u 20:10
Tradicija je svuda prisutna na imanju: spava se u tradicijskim obnovljenim posavskim kućama, starijima od sto godina, a restoran se odlikuje domaćom kuhinjom
Pogledaj originalni članak

U samom Parku prirode Lonjsko polje nalazi se Ekoetno selo Strug, obiteljsko turističko imanje obitelji Mlinarević s deset dvokrevetnih soba i restoranom “Kod dida Joze” koji u rustikalnom ambijentu nudi isključivo autohtonu kuhinju ovog dijela Hrvatske.

Tradicija je svuda prisutna na imanju: spava se u tradicijskim obnovljenim posavskim kućama, starijima od sto godina, a restoran se odlikuje domaćom kuhinjom. Na malom prostoru smjestilo se ovdje čak šest rijeka te je oduvijek ovo područje bilo raj za ribolovce , a kralj riba – smuđ – zauzima posebno mjesto na jelovniku restorana.

Mlinarevići kazuju kako ne žele kvariti okus smuđa pa ga najčešće poslužuju gostima na žaru, uz umak od autohtonog bijelog vina, škrleta, s češnjakom, bosiljkom, nerafiniranim uljem te uz malo crnog papra. Ovdje se jedu isključivo tradicionalna domaća jela pa tako gostima služe i domaći kruh, tijesto, nedaleko ulovljenu štuku, soma, ali i vepra, jelena...

Od lokalnih seoskih domaćinstava nabavljaju i sve druge namirnice, a tu su i starinski kolači, knedle, tačkrle, štrudle... U tom smjeru ide i vinska lista, koja zbog orijentacije na autohtonost nije bogata, ali škrlet i frankovka koje nude poznata su moslavačka vina koja se na granici Posavine, Moslavine i Slavonije jednostavno moraju probati.

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova):  47
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 12
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova): 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova): 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
ukupno: 91

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.