Trgovački raj

Da bi preživjeli, saloni namještaja nude popuste do čak – 70 posto

Foto: interijerNET.hr
Da bi preživjeli, saloni namještaja nude popuste do čak – 70 posto
03.01.2010.
u 18:05
Početak 2010., za koju analitičari predviđaju da će biti još kriznija od teške godine koju smo ispratili, idealan je za sve one koji namjeravaju opremiti ili obnoviti svoj dom
Pogledaj originalni članak

Početak 2010., za koju analitičari predviđaju da će biti još kriznija od teške godine koju smo ispratili, idealan je za sve one koji namjeravaju opremiti ili obnoviti svoj dom. Cijene namještaja još od konca 2008. bilježe pad, a kulminaciju sniženja dočekali smo ulaskom u novo desetljeće.

Ne vide kupca danima  

Solidum, kao najveći centar namještaja, susreće se s ozbiljnim problemima pa sniženja od pedeset posto, rasprodaja eksponata i zatvaranje salona ne iznenađuju. Poznati centar salona namještaja, 12. paviljon Zagrebačkog velesajma nalik je na pustaru u kojoj preživljavaju tek rijetki. Jer, kako kažu prodavačice, znaju proći dani a da ne vide kupca – ljudi trenutačno ne kupuju namještaj.

Ta tvrdnja nije potpuno istinita – jeftin namještaj izvrsno se prodaje, a na mukama su oni čije cijene smatramo visokima i ekskluzivnima. Ne iznenađuje stoga da se i u salonima uglednih (čitaj skupih) dizajnera prvi put može nabasati na sniženja. Poznate sofe Natuzzi mogu se kupiti po trideset posto nižim cijenama, što u prosjeku znači uštedu od više od pet tisuća kuna. Isti popust čeka vas i u Meblu, Themeliji, Kare designeu...

Lesnina je biranim komadima namještaja spustila cijene i do 60 posto, a ponosni su i na akciju koju su dogovorili s poznatim i cijenjenim austrijskim kuhinjama Dan Kuchen koje će kupci platiti i do 50 posto manje.

U Kiki nisu dugo čekali s odgovorom – 40 posto snizili su cijenu njemačkim kuhinjama Nolte, a dio spavaćeg programa također se našao na akciji. Sniženja do 70 posto očekuju u Primi, a Casa na cijeli asortiman daje 30 posto popusta. 

 Ključ u bravu  

U Emmezeti, poznatoj po niskim cijenama namještaja, odlučili su još sniziti cijene pa tamo možete opremiti cijeli dom i proći povoljno.

Kenda je otvaranjem outleta s diskontnim cijenama povukla pravi potez jer su kupci prepoznali njihov namještaj. Najgore su prošli mali saloni, mnogi od njih bili su prisiljeni staviti ključ u bravu.  

– Kad platim najamninu, namirim dobavljače, uz cijenu transporta koja je porasla barem deset posto i dodatne popuste koje sam radi konkurentnosti prisiljena dati – poslujem s minusom – ističe vlasnica uglednog salona u Solidumu. Kako bilo, namještaj nikada nije bio jeftiniji, a uvjeti prodaje nikad bolji. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
22:38 03.01.2010.

Jedan propadne dvojica se dignu. Socijalizam pljuc.

TH
than
00:18 04.01.2010.

Sto se Emmezete tice i mene, mogu slobodno bankrotirati. Jedino neugodno iskustvo u zivotu sam tamo dozivio... A sto se tice namjestaja i ponude kod njih istoga, gori je od onih Svedjana po kvaliteti (IKEA), tako da sto dalje.

OB
-obrisani-
18:21 03.01.2010.

Neka propadne onaj koji ne moze opstati. to je prva zapovijed kapitalizma. pljuc!