MEDITERAN

Cipar - otok na raskrižju Europe, Azije i Afrike

Foto: Colin Moss, flickr.com
Cipar
Foto: whl.travel
Cipar
Foto: Gokhan Okur, stock.xchng
Cipar
Foto: Markos Foutas, stock.xchng
Cipar
26.04.2010.
u 12:20
Rodno mjesto božice Afrodite oduševljava plažama, zabavom i tisućljetnom tradicijom.
Pogledaj originalni članak

VELIK OTOK S BEZBROJ MOGUĆNOSTI

Cipar je treći po veličini otok Mediterana i idealna polazišna točka za otkrivanje ostalih egzotičnih lokaliteta, prije svega grčkih otoka, Egipta, Izraela i Libanona, stoga ne čudi kako baš iz Limassola godišnje zaplovi oko 800 minikrstarica. Na Cipru su se savršeno izmiješala obilježja Turske i Grčke, mnogo je prostora za miran odmor daleko od "svih i svega". Ljudi su ljubazni, hrana raznolika i ukusna, vino vrhunsko.

 

DOBAR NOĆNI ŽIVOT

Noćni život je velika konkurencija mnogo poznatijoj i razvikanoj Ibizi. Najbolja mjesta za noćni provod pronaći ćete u mjestu Ayia Napia, koje je tek sat vremena udaljeno od Limassola. Zabava varira od čisto tradicionalne, koja uključuje narodnu glazbu i plesove te gastronomski začinjene fešte u tradicionalnim tavernama pa sve do najmodernijih klubova od kojih je velika većina svoje mjesto pronašla u središtu svih zbivanja Limassolu i glavnom gradu Lefkosia (Nicosia), gradu Larnaca i Pafosu. No dolazite li na Cipar isključivo zbog zabave, najsigurniji lijek protiv razočaranja bit će zasigurno odabir zone Ayia Napa, gdje zabava obično ne poznaje kraj.

 

IDEALAN SPOJ PRIRODE I KULTURE

Zaljubljenici u mediteransku kuhinju, povijest i arheologiju ovdje će doći na svoje. Dodamo li ovome i zanimljiv podatak da je oko 17% Cipra prekriveno zelenim površinama u čijim se vrtovima raspoznaje više od 1750 vrsta biljaka, od čega 127 endemskih vrsta koje ne rastu nigdje drugdje u svijetu te bogatu riznicu bizantinskih ostataka, teško je reći da Cipar može nekoga razočarati. Smještajni kapaciteti na otoku raznovrsni su, pa tako možete birati između smještaja u brojnim hotelima visoke kategorizacije pa sve do skromnijih seoskih vila u brdovitom zaleđu otoka, za koji možemo reći da predstavlja okosnicu otočnog agroturizma.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.