zdravlje iz prirode

Brokula je zaista supernamirnica. Doznajte zbog čega...

Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
brokula
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
brokula
24.06.2016.
u 10:54
Konzumacija jednom svaka tri dana osnažit će imunološki sustav, a tri aktivna sastojka koja sadrži brokula, štite od raka.
Pogledaj originalni članak

Brokula bi svakako trebala biti barem tri puta tjedno na našim jelovnicima. 

Osim što štiti od kardiovaskularnih bolesti i smanjuje mogućnost obolijevanja od dijabetesa tipa 2, "čudesna" brokula djeluje antikancerogeno kod nekoliko vrsta raka. 

Konzumacija jednom svaka tri dana osnažit će imunološki sustav, a tri aktivna sastojka koja sadrži brokula, štite od raka. 

Riječ je o 3,3'-dindolilmetanu (DIM), glukorafaninu i indol-3-karbinolu koji, osim što blokiraju razvoj stanica raka, sprečavaju rak crijeva, želuca, dojke, maternice i prostate.

Brokula obiluje i kalijem i magnezijem, zbog čega je odličan izbor za održavanje krvnog tlaka unutar normalnih granica.

Posebno se preporučuje trudnicama zbog visoke razine folne kiseline koju sadrži, a koja je bitna za prenatalni razvoj bebe i obnavljanje stanica. 

Ono što je mnogima možda manje poznato jest da folna kiselina ima važnu ulogu i u prevenciji raka. 

>>5 razloga da već danas pojedete šaku ovih bobica

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.