Protiv visokog tlaka

Brazilski ministar sunarodnjacima savjetovao više seksa

Foto: Thinkstock
Brazilski ministar sunarodnjacima savjetovao više seksa
27.04.2010.
u 12:00
Ovaj savjet ministar je dao na predstavljanju kampanje za prevenciju visokoga krvnog tlaka, koji pogađa četvrtinu od 190 milijuna ljudi, koliko ih ima u Brazilu.
Pogledaj originalni članak

Brazilski ministar zdravstva preporučio je svojim sunarodnjacima više fizičke aktivnosti i više seksa kako bi izbjegli bolesti.

- Ljudi moraju biti fizički aktivni. Tjedna nogometna utakmica ne smije nam biti jedina fizička aktivnost. Odrasli se moraju kretati, a to uključuje šetnju, ples i siguran seks - rekao je Jose Gomes Temporao.

Ovaj savjet ministar je dao na predstavljanju kampanje za prevenciju visokoga krvnog tlaka, koji pogađa četvrtinu od 190 milijuna ljudi, koliko ih ima u Brazilu. Nakon što je dao ovaj pomalo neobičan savjet Temporao je pred novinarima branio svoj govor.

- To nije šala, to je ozbiljno. Redovito kretanje također znači dobar seks, naravno sa zaštitom - rekao je.
- Ples, seks, promjena prehrambenih navika i vježba, sve će to pomoći u snižavanju tlaka - objasnio je ministar.

Upozorio je kako će Brazilci u sljedećih 20 godina imati velikih problema s kroničnim bolestima, visokim krvnim tlakom, visokim kolesterolom i dijabetesom, ako ne počnu paziti na zdravlje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neugodan
neugodan
22:06 17.05.2010.

bravo ministre...da su bar nasi takvi...a tebi bi savjetovao da upoznas zuzi jelinek-)))))))))))))))))) brijem da bi se skuzili