Lako je

Bez struganja: Napravite otopinu koja će led i mraz sa stakala auta otopiti u par sekundi!

Foto: Shutterstock
Bez struganja: Napravite otopinu koja će led i mraz sa stakala auta otopiti u par sekundi!
04.12.2019.
u 15:25
Sa žaljenjem vas obavještavamo da je stiglo vrijeme jutarnjeg struganja leda i mraza s automibilskih stakala, ali imamo rješenje!
Pogledaj originalni članak

Društvene mreže mjesto su gdje možete pronaći različite savjete kako samo u nekoliko sekundi otopiti led sa stakala. Ova mješavina u samo nekoliko sekundi riješit će vas muka! U plastičnu bocu s raspršivačem ulijte 2/3 medicinskog alkohola, 1/3 vode i jednu veliku žlicu deterdženta za suđe.

Važan je redoslijed kojim ulijevate sastojke u bocu. Prvo ulijte alkohol, potom deterdžent i na kraju toplu vodu. Zatvorite bocu, protresite sadržaj i krenite u akciju. Tekućina će nakon prvotnog uklanjanja leda još neko vrijeme štititi staklo od zaleđivanja, dok će snježne pahulje kliziti s njega.

Nema zime bez porcije kestena. Ovaj gospodin prodaje ih na Cvjetnom trgu već 47 godina:

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
17:34 04.12.2019.

Bez veze. Ne velim da ne djeluje, ali.... Kupiti gotovo sredstvo za 20-30 kuna i imati ga za isto toliko odmrzavanja. No kome se "kemija", nek samo izvoli...

Avatar Francek007
Francek007
19:30 04.12.2019.

Ikea zip vrečica i topla voda i samo prelaziti sa vrečicom preko smrznog stakla.

MO
Morlak2.
08:29 05.12.2019.

Moji profesori, koji nisu nikada štrajkali, naučili su me da par znači isključivo dva. Autor valjda nije htio reći da ovaj proces traje dvije nego nekoliko sekunda. Onda je tako, u duhu našeg jezika, mogao i napisati.