Kreativno

Baka iz Češke pretvorila je grad u veselije mjesto oslikavanjem kuća

Foto: Privatna arhiva
Baka iz Češke pretvorila je grad u veselije mjesto oslikavanjem kuća
13.01.2020.
u 15:50
Jedna 90-godišnja starica iz Louka grada u Češkoj odlučila je svoj rodni grad ukrasiti na šarmantan i simpatičan način.
Pogledaj originalni članak

Svakog proljeća i ljeta Anežka Kašpárková, inače poljoprivredna radnica, oslikava kuće plavim cvjetovima. Inspiraciju za svoj hobi pronašla je u ženi koja je isto radila godinama. Malim kistom, jarko plavom bojom i slikanjem cvjetova Anežka pretvara mali grad u veselije mjesto, prenosi BoredPanda.com.

Zanimljivo

Psihologija boja u marketingu – značenje boja u poslovnom svijetu

Pri kupnji određenog proizvoda, 93% ljudi svoj izbor temelji na vizualnoj percepciji, a čak 84.7% njih tvrdi da je boja glavna karakteristika. Različite boje imaju različite učinke na potrošače – crvena pojačava apetit, plava pruža osjećaj sigurnosti, zelena odaje dojam harmonije i sklada, narančasta predstavlja entuzijazam, ljubičasta je povezana sa svečanošću i elegancijom. Kako funkcioniraju boje u poslovnom svijetu te kakav je utjecaj boja na ljude, saznajte u nastavku članka.

Foto: Privatna arhiva

Unatoč lokalnom priznanju ona je inzistirala da oslikava domove isključivo radi užitka. "Ja sam umjetnica, jednostavno uživam u oslikavanju zidova i želim pomoći da mjesto ljepše izgleda."

Foto: Privatna arhiva

Godine su još jednom pokazale da su zaista samo broj kada je riječ o kreativnosti. 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Tetec Cinober
Tetec Cinober
21:25 13.01.2020.

Svaka čast baka❤