sklonište u dubravici

Azil se zatvara, za 52 psa traže dom, a sad je i stablo uništilo krov

Azil Dubravica
Foto: ''
Azil Dubravica
Foto: ''
Azil Dubravica
27.01.2014.
u 15:00
Uz sve probleme u azilu koji se mora zatvoriti, i snježno nevrijeme srušilo je stabla i uništilo krovište skloništa, pa su psi promrzli i ugroženi. – Moram udomiti sve životinje i nadati se pomoći dobrih ljudi, kažu iz Udruge Šapica
Pogledaj originalni članak

Čak 52 psa iz azila za životinje Dubravica u Zaprešiću ostaju bez krova nad glavom. Ni obnova skloništa, ni sastanci s okolnim stanovništvom, općinom, Gradom i Županijom, ni molbe Ministarstvu poljoprivrede nisu urodili plodom, a Udruga Šapica dobila je 60 dana da se iseli iz prostora sadašnjeg skloništa.

Uz sve te probleme pogodilo ih je i snježno nevrijeme kada su se u noći s petka na subotu srušila stabla i uništila krovište. Psi su sada promrzli i ugroženi.

– Preostaje nam da probamo udomiti sve životinje koje se nalaze u azilu. Nadamo se da će nam pomoći ljudi koji su nas i dosad podržavali – poručila je Margareta Kutnjak, tajnica Udruge Šapica koja je, podsjetimo, prije svega dva tjedna dovršila adaptaciju skloništa u Dubravici.

Uz pomoć donatora i volontera, u azilu je popravljeno mnogo toga, no novonastala šteta krova sada ugrožava zdravlje pasa, pa se nadaju kako će ovih dana pronaći barem kratkoročno rješenje sanacije krova.

– Nećemo odustati i probat ćemo naći adekvatno zemljište kako bi se moglo sagraditi sklonište prema projektu koji imamo već odavno. Jedino nas može spriječiti nedostatak novca – objasnila je Kutnjak. Iz Zagrebačke županije su poručili da za azil treba naći novu lokaciju, za što je zadužen Grad Zaprešić.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk rekao je da Grad godišnje izdvaja 400 tisuća kuna upravo za tu svrhu.

– Što se tiče rješavanja problema azila Dubravica, to će biti moguće tek kad se, uz Grad, u sve uključe i općine, ali i Županija – poručio je gradonačelnik Željko Turk.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GO
golub
15:40 27.01.2014.

Azil se zatvara i sve pese vratiti vlasnicima, a sa 400.000 kn Zaprešić neka pomogne svojoj siromašnoj djeci.