Kolumna

Aromatizirano vino biranih sorti grožđa sa sunčanih obronaka Samoborskoga gorja

05.03.2017.
u 18:20
Vino je rubinsko crvene boje s bogatom i naglašenom gorčinom koju mu daje pelin.
Pogledaj originalni članak

Tenuta Sant’Anna Prosecco Extra Dry

Ovaj pjenušac slamnatožute boje, sitnih i nježnih mjehurića ima miris bagremova drveta, breskve i kruške. Jednostavnog i vrlo ugodnog okusa, mekan je na nepcu s izraženo voćnim aromama. Vrlo je svestran pa se može poslužiti kao aperitiv, uz predjela, ali i uz lagane deserte.

Pavlin Bermet

Aromatizirano crno vino pravi se od sorte purtugizac. Naglašene su arome pelina, kadulje, anisa, angelike i korijandra. Preporuka je da se konzumira kao aperitiv i digestiv. Često se ističe da je iznimno dobar za rješavanje probavnih tegoba.

Filipec Bermet

Aromatizirano vino napravljeno od biranih sorti grožđa sa sunčanih obronaka Samoborskoga gorja, pelina, južnog voća kao što su rogač i smokva te aroma biljnog podrijetla koje mu daju specifičan okus. Vino je rubinsko crvene boje s bogatom i naglašenom gorčinom koju mu daje pelin. To je stari samoborski aperitiv ili digestive.

>> Nemojte se iznenaditi, ali sjever i istok Lijepe Naše skrivaju ledeno blago

>> Bećarac u srcu, frankovka u čaši

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.