Dobro je znati!

Ako se bojite turbulencija u avionu, ovo je pravo rješenje za vas

Foto: Getty Images
Ako se bojite turbulencija u avionu, ovo je pravo rješenje za vas
04.10.2019.
u 14:28
Putnici koji sjede blizu središta aviona imaju više sreće
Pogledaj originalni članak

Zračne turbulencije nikome nisu ugodne, pogotovo onima koji se boje letenja ili imaju slab želudac, ali ako se uspije dobiti mjesto u središtu aviona, one su svakako manje, piše agencija dpa.

Foto: Getty Images

"Osjećate najmanje pokreta u sredini zrakoplova", pojasnio je Andreas Strohmayer s Instituta za dizajn aviona Sveučilišta u Stuttgartu. Zrakoplov se najmanje trese na mjestu gdje su krila pričvršćena za trup.

Osim toga, putnici koji sjede blizu središta aviona osjećaju manje pokreta kada pilot pomiče komande.

S druge strane, najneugodniji dio je stražnji, i pri turbulencijama, ali i posebno pri polijetanju kada se dobija osjećaj propadanja poput onog u liftu. U stražnjem dijelu osjećaj je neugodniji nego u sredini i kada pilot koristi vertikalni stabilizator i kormilo smjera.

Na pitanje je li bolje sjediti uz prozor ili uz prolaz, odgovor ovisi. Kada avion skreće, osjećaj je snažniji uz prozor te je ugodnije sjediti uz prolaz, ali za one koji se boje letenja ili koji osjećaju mučninu prozor je bolji odabir.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SJ
Samo ja
17:56 04.10.2019.

samo Wisky