I najboljima se dogodi

5 grešaka koje radimo pri nanošenju pudera

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Puder
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Puder
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Puder
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Puder
30.03.2016.
u 21:00
Svrha pudera jest da poboljša i izjednači boju lica, teška šminka za prekrivanje nepravilnosti zapravo je nepotrebna
Pogledaj originalni članak

Najvažniji trik dobro našminkanog lica svakako je pravilan puder za lice. Profesionalna šminkerica zvijezda, Sandy Linter izdvojila je korisne savjete da savladate i ovu tehniku šminkanja.

1. Prava boja
Odgovarajuća boja pudera pravi je izazov. Ukoliko ste blijedi ili imate stariju kožu, preporučaju se žuti ili zlatni tonovi pudera. Topla boja rumenila 'podići' će ten, a na tamnijoj koži svakako izbjegavajte ružičaste nijanse, piše Women's Health.

2. Prekrivanje "teškom" šminkom
Diskoloracija, crvenilo, prištići - neki od razloga zašto mnoge žene pribjegavaju prekrivanju svog lica. Stoga, ponekad i griješe pa biraju tzv. tešku šminku kao bi bolje prekrile nepravilnosti. Svrha pudera jest da poboljša i izjednači boju lica. Za sitne nepravilnosti koristite korektor jer ga možete nanijeti preciznije.

3. Loša konzistencija pudera
Neovisno o vrsti, puder se treba stopiti s kožom. Suhoj koži smetaju puderi u prahu jer ulaze u pore lica. S druge strane, masna koža ne voli tekući puder jer daje izgled mokrog lica. Kremaste teskture bolji su odabir, ali svakako pronađite proizvod koji odgovara upravo vama.

4. Mislite da puder postaruje
Krivo korištenje pudera stvara dojam starijeg lica. Ispravna formula daje mladolik izgled, posebice uz upotrebu rumenila, korektora, bronzera i sl. Najvažnije je da nanešeni puder izgleda suptilno i prije svega ne ulazi u bore, pore ili ostale nepravilnosti.

5. Nanosite sve - svuda
Za lijep izgled nepotrebna je 'tona šminke'. Nanesite uobičajenu podlogu, a potom se usredotočite na detalje - podočnjake, crvenilo, akne. Za to koristite korektor, a možete ga nanijeti i prstima kako bi se prirodnije stopio s kožom.

Imajte na umu da je manje često više, a istinska ljepota dolazi ipak - iznutra.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

>> Kako usporiti i ublažiti starenje kože?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.