uf

4 razloga da više nikada ne pijete na slamku

Foto: Thinkstock
PIće
Foto: Thinkstock
gazirano piće, koktel
Foto: Thinkstock
žena pije piće
Foto: Thinkstock
PIće
Foto: Shutterstock
Čokoladni smoothie
14.08.2018.
u 09:23
Neki stručnjaci smatraju da se ispijanjem kroz slamku u organizam unosi veća količina napitka jer osoba ima slabiji osjećaj "količine" ako pije na ovakav način pa će češće posegnuti za dodatnim količinama napitka.
Pogledaj originalni članak

Učestalo ispijanje omiljenog napitka na slamku može prouzročiti neke zdravstvene probleme. 

Nadutost i plinovi mogu biti učestali problem kod osoba koje često piju na slamku. 

Neki stručnjaci smatraju da se ispijanjem kroz slamku u organizam unosi veća količina napitka jer osoba ima slabiji osjećaj "količine" ako pije na ovakav način pa će češće posegnuti za dodatnim količinama napitka. A time i unijeti dodatne količine šećera, kalorija i sl. 

Slamke su napravljene od polipropilena koji može otpuštati opasne kemikalije koje mogu prouzročiti probleme s hormonima u organizmu, posebice s estrogenom. 

Učestalo ispijanje na slamku može utjecati na nastanak bora oko usta. 
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
10:25 14.08.2018.

ne volim piti na slamku onda se pije sporo hiks...pijem brzo

BL
bljak007
21:35 14.08.2018.

Koji kretenski članak.