"Anto Gardaš"

Znaju se finalisti književne nagrade za djecu i mladež

Foto: arhiv VL
Znaju se finalisti književne nagrade za djecu i mladež
04.05.2010.
u 13:26
Autori djela koja su ušla u finale nagrade za 2009. godinu jesu: Maja Glušević, Damir Mađarić, Nada Mihelčić, Melita Rundek i ĐurđicaStuhlreiter.
Pogledaj originalni članak

Znaju se finalisti književne nagrade “Anto Gardaš“, koja je namijenjena knjizi za djecu i mladež. Između lani tiskanog dvadeset i jednog naslova, stručni žiri odabrao je pet finalista.

U žiriju su ove godine bili Tito Bilopavlović, Branka Primorac i Stjepan Tomaš. Njihovi su finalisti Maja Gluščević "Tišina, snima se!" (Školska knjiga, Zagreb), Damir Mađarić "Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu" (Katarina Zrinski d.o.o., Varaždin), Nada Mihelčić "Zeleni pas" (Naklada Lukom, Zagreb), Melita Rundek "Haj, ja sam online" (Alfa, Zagreb) i Đurđica Stuhlreiter "Leona i pernata rugalica" (Znanje, Zagreb).

Pobjednik će biti proglašen na rođendan Ante Gardaša 21. svibnja u Osijeku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.