Opera

Životna sudbina u prepletu s kazališnom u Adriani Lecouvreur

Foto: (vl)
Životna sudbina u prepletu s kazališnom u Adriani Lecouvreur
10.03.2010.
u 14:02
Riječka se operna scena obogaćuje novim premijernim naslovom. Riječ je o operi “Adriana Lecouvreur” F. Cilèe koju je stvorio na tragu verističke tradicije baveći se poznatom francuskom glumicom.
Pogledaj originalni članak

Riječka se operna scena u četvrtak obogaćuje novim premijernim naslovom. Riječ je o operi “Adriana Lecouvreur” Francesca Cilèe koju je stvorio na tragu verističke tradicije baveći se poznatom francuskom glumicom čija se životna sudbina prepleće s onom kazališnom. Preispitivanje ove, tijekom vremena uvelike melodramatizirane priče, jamči autorski tim. Muzički dio vodi intendantica, dirigentica Nada Matošević, a redateljski postav potpisuje ravnatelj Opere Ozren Prohić.

Scenografija, svjetlo i kostimografija također su povjereni provjerenom timu – Dalibor Laginja, Zoran Mihanović i Irena Sušac, a u naslovnoj ulozi debitira Vedrana Šimić koju će sutradan zamijeniti riječka primadona Mirella Toić. U ulozi saksonskog grofa Maurizija gost je Luis Chapa čija je perspektivna “zamjena” poslije Davor Lešić, a sporna Princeza de Bouillon je Kristina Kolar uz druge soliste i Zbor te Orkestar HNK Ivana pl. Zajca.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.