Bogat i kvalitetan program

Započinje 10. Vukovar film festival: Bit će prikazano 90-ak filmova

Foto: Branimir Bradarić
Vukovar film festival
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar film festival
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar film festival
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar film festival
19.08.2016.
u 15:14
Na konferenciji za novinare, kojom je najavljen 10. Vukovar film festival, tvrtka Borovo predstavila je i posebno dizajnirane startasice
Pogledaj originalni članak

U Vukovaru se obavljaju završne pripreme za ovogodišnji jubilarni, 10. po redu, Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja koji se održava od 22. do 27. kolovoza.  Prema najavama direktora festivala Igora Rakonića ove godine će u okviru VFF biti prikazano 90-ak filmova.

– Vukovar film festival kroz dugih deset godina postao je filmski najjači festival u Hrvatskoj, što svojim programom što cjelokupnom atmosferom. I ove godine osigurali smo iznimno bogat i kvalitetan filmski program među kojima je i nekoliko hrvatskih premijera kao i filmovi koji su prikazivani na prestižnim svjetskim festivalima – rekao je Rakonić.

Filmovi su podijeljeni u 13 kategorija od kojih su tri natjecateljske i biti će nagrađivane. Filmovi će ove godine uz Vukovar biti prikazivani i u Osijeku, Belom Manastiru i Valpovu. Na čak 10 lokacija ljubitelji filma moći će pratiti filmski program od kojih su dvije posebno atraktivne. To su Muzej vučedolske kulture u Vukovaru kao i turistički brod „Bajadera“. Na njemu će, dok plovi Dunavom uz vukovarsko vino i kokice, svake večeri biti prikazivani filmovi iz kategorije „Odabrao Đelo Hadžiselimović“. Organizatori su pripremili i pet radionica koja će se održavati u okviru festivala, a osigurana je i bogat zabavni program koji će biti održavan u „party zoni“ osiguranoj u starom kinu u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. Najavljen je nastup niza bendova i zabava do 4 sata ujutro.

– Vukovarci ne mogu dočekati početak festivala. Ovo je jedna lijepa priča koja je sinergijom dovela do ovih rezultata. To može biti primjer i drugima u državi da ostvare svoje planove – rekao je Penava.

Na konferenciji za novinare, kojom je najavljen 10. Vukovar film festival, tvrtka Borovo predstavila je i posebno dizajnirane startasice. One su ove godine u prigodnoj plavoj boji i od ponedjeljka će biti u prodaji. Ove godine vukovarska tvrtka „Borovo“ obilježava 85 godina rada kao i 40 godina od kako su napravljene prve startasice. 

>> Solo Positivo Film Festival Opatija - izvrstan program, puno gostiju i sjajna zabava

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.