zagrebački solisti

Novu sezonu najavljuju koncertima

Foto: PR FOTO
Novu sezonu najavljuju koncertima
10.09.2015.
u 13:53
Silno zaposleni bit će članovi ovog proslavljenog ansambla
Pogledaj originalni članak

Silno su zaposleni ovih dana glazbenici Zagrebačkih solista. Večeras, 10. rujna, u Mimari sudjeluju na autorskom koncertu Miroslava Miletića u čast 90. obljetnice skladateljeva rođenja, a svoj vlastiti mali festival u petak zaključuju koncertom na Tomislavovu trgu u okviru priredbe koju Zagrepčanima poklanja tvrtka Allianz. Iza zgrade Umjetničkog paviljona, na čijim će zidovima biti projiciran svjetlosni digitalni spektakl, uz Zagrebačke soliste nastupit će i nadareni mladi zagrebački pijanist Jan Niković.

Večer nakon zagrebačkog spektakla, u subotu, Zagrebački solisti će radost glazbe već širiti na koncertu u Drnišu, a u nedjelju u Petrinji, dok ih 26. rujna čeka nastup na otvorenju sezone Lisinskog s Matejom Meštrovićem, ansamblom Sudar i Stefanom Milenkovićem. A sve je to tek uvod u novu sezonu. Tradicionalni pretplatnički ciklus od šest koncerata u HGZ-u, na kojem će ugostiti čitav niz renomiranih virtuoza, počet će 21. listopada uz sudjelovanje Vokalnog ansambla Antiphonus. Tri koncerta bit će održana u palači Dverce, a sljedeće godine čekaju ih i brojna gostovanja.

>> Koncert Zagrebačkih solista kao posljednja izvedba 61. Splitskog ljeta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.