KD "Vatroslav Lisinski"

"Zagrebački anđeli" - najmlađi gosti na natjecanju zborova

Foto: PR FOTO
Zagrebački anđeli
Foto: PR FOTO
Zagrebački anđeli
Foto: PR FOTO
Zagrebački anđeli
Foto: PR FOTO
Zagrebački anđeli
02.05.2016.
u 15:41
Pogledaj originalni članak

U maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" održano je 29. travnja 2016. 13. natjecanje zborova u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka, pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te partnere KD Vatroslava Lisinskog i Hrvatsko društvo skladatelja. Posebnost ovogodišnjeg izdanja Natjecanja bili su najmlađi natjecatelji - dječji zborovi te zborovi mladih. Na tom lijepom događaju i druženju malih i velikih pjevača, uz stručan žiri sastavljen od naših poznatih glazbenika i dirigenata Marija Ramljak, Antoaneta Radočaj Jerković, Jasenka Ostojić, Vlado Sunko i Malden Tarbuk , nastupili su - kao najmlađi sudionici - dječji zbor "Zagrebački anđeli" pod stručnim vodstvom naših renomiranih glazbenika Ines i Vitomira Ivanjek.

Već na samom početku su ovi mali pjevači osvojili simpatije publike, a svojom pjesmom i nastupom pokazali da tek nešto malo više od 3 godine, koliko imaju najmlađi članovi ovog zbora, nije premalo da bi se moglo lijepo pjevati!

"Zagrebački anđeli" inače imaju i sekciju ritmike, a pred njima su u svibnju i lipnju još brojni nastupi (kao što su Festival dječjih zborova Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Majčin dan na Zrinjevcu, 35 godina Cekatea, Cest is d'best, te će svi koji ove vesele male pjevače (i plesače) još nisu čuli i vidjeli za to imati priliku.

Više o samom natjecanju i zavidnim rezultatima sudionika možete pronaći na web stranicama Centra za kulturu Trešnjevka nastavlja tradiciju nacionalnih zborskih natjecanja koja se održavaju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. 13. Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2016. okupit će 29. i 30. travnja ponajbolje vokalne ansamble u nadmetanju za prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr