Igudesman & Joo

Virtuozni glazbenici i urnebesni komičari nastupaju u Lisinskom

Foto: Julija Wesely
igudesman & Joo 1
Foto: Julija Wesely
Igudesman & Joo
Foto: 'Julia Wesely'
'AUSTRIA/Vienna/Igudesmanandjoo © Julia Wesely _____________BEI JEGLICHER VERÖFFENTLICHUNG WIRD UM NENNUNG DER BILDAUTORIN GEBETEN!'
14.12.2011.
u 13:40
Svoju "Veliku noćnomornu muziku" izvode uz Simfonijski orkestar HRT-a, a gost je Andrej Puškarev
Pogledaj originalni članak

Violinist Aleksej Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo u glazbi su sjajni i strastveni virtuozi, u humoru potpuni luđaci, a u spoju jednog i drugog jedinstven i urnebesan glazbeničko-komičarski par. Nakon već nekoliko nastupa u Dubrovniku, a lani i u Splitu, te nakon ludog filma prikazivanog na HTV-u, ovaj dvojac će se u četvrtak 15. prosinca predstaviti i u Zagrebu. Na velikoj pozornici Lisinskog sa Simfonijskim orkestrom HRT-a izvest će spektakularnu simfonijsku verziju svoje komorne "Male noćnomorne muzike": "Veliku noćnomornu muziku" (Big Nightmare Music).

Osim što fantastično sviraju svoje, a i tuđe instrumente, oni majstorski parodiraju najpoznatije teme klasike i popa, a kad ih počnu spajati u nove skladbe, onda doista obaraju s nogu. Uz to, oni glume i plešu, u čemu će im se u Lisinskom pridružiti i violinistice iz Simfonijskog orkestra HRT-a. Na ovaj svoj prvi veliki zagrebački koncert Igudesman i Joo doveli su i pojačanje, fantastičnog ukrajinskog udaraljkaša Andreja Puškareva koji će nastupiti i u ulozi dirigenta.

Ako ovom glazbeno-komičarskom paru treba još koja preporuka, recimo i to da će Bečani uz njih dočekati Novu godinu u velikoj dvorani Konzerthausa. Na toj silvestarskoj paradi glazbe i smijeha gosti će im biti Julian Rachlin, Roger Moore, trubač Thomas Gansch, kontrabasist Georg Breinschmid i kabaretska glumica i pjevačica Nadja Maleh. U toj će noći rušiti i svjetski rekord s najvećim brojem violinistica koje su ikada na jednoj pozornici svirale i istodobno plesale. Obećavaju ih barem stotinjak.

Na koncert u Beč ne možete jer su karte već odavno razgrabljene. A ako ih niste čuli i vidjeli ni u Dubrovniku, ni u Splitu, najsrdačnije vam preporučujemo da požurite i uhvatite neku od ne još mnogo preostalih ulaznica za Lisinski. Osim što jamči sjajnu i pametnu zabavu, koncert u organizaciji Rotary klubova Zagreb, Gradec, Sesvete i Dora ima i plemenitu svrhu stipendiranja mladih i nadarenih studenata iz siromašnijih obitelji.


Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
18:14 16.12.2011.

Malo ste ipak pretjerali s komplimentima u ovom članku. Bilo bi zgodno pročitati utiske nakon koncerta. Po meni, sve skupa malo previše iskarikirano, na trenutke gadljivo kao da gledam koncertnu izvedbu filma Glup gluplji.