U 66. godini

Umro poznati mađarski pisac Peter Esterhazy

Foto: Facebook
Umro poznati mađarski pisac Peter Esterhazy
VL
Autor
Derk
14.07.2016.
u 23:16
Najpoznatije djelo mu je opsežni roman "Harmonia caelestis"
Pogledaj originalni članak

U šezdeset i šestoj godini života umro je poznati mađarski pisac Peter Esterhazy. Potomak jedne od najuglednijih mađarskih plemićkih obitelji napisao je čitav niz proznih djela te bio jedan od najprevođenijih mađarskih pisaca.

Najpoznatije djelo mu je opsežni roman "Harmonia caelestis", koji je dobio i neobični nastavak kada je Esterhazy saznao za da je njegov otac bio špijun komunističkih vlasti. Esterhazy je napisao i roman "Hrabalova knjiga" i zbirku kratkih proznih fragmenata "Žena".

Dobio je brojne ugledne knjizevne nagrade, a u Hrvatskoj ga je objavljivala Fraktura. Bio je gost pulskog sajma knjiga gdje je oduševio publiku duhovitošću i neposrednošću.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZN
zanne.nevenka
09:19 15.07.2016.

steta