U2 u igri za koncert u Zagrebu u kolovozu!

07.03.2009.
u 17:09
Pogledaj originalni članak

Dugoočekivani koncert slavnog benda U2 konačno bi se trebao dogoditi i Hrvatskoj. Irska četvorka u igri je za nastup na maksimirskom stadionu i to početkom kolovoza ove godine! Službena objava očekuje se u ponedjeljak u Dublinu u 8 sati ujutro po lokalnom vremenu (9h u Hrvatskoj).

Tada će se po službenoj Facebook stranici benda objaviti preostali datumi europske i američke turneje. Već mjesecima kruže glasine da će se na mapi njihove nove turneje nazvane „Kiss The Future“ U2 360° naći i Zagreb. U posljednje vrijeme na nekim su se internetskim stranicama mogli naći datumi i imena gradova za cijelu europsku turneju na kojoj je bio i Zagreb, no još uvijek ni izdavač ni potencijalni organizatori koncerta u Hrvatskoj nisu davali nikakva priopćenja.

Nedavno je otvorena i Facebook stranica hrvatskih korisnika s radnim naslovom „Dovedite nam U2 u Zagreb“, koja je u kratkom roku prikupila više od 6000 korisnika, ali ne treba sumnjati obožavatelja je zacijelo puno više. Na toj stranici također je već objavljena lista europskih gradova među kojima je i Zagreb, a spominje se datum 24. kolovoza, ali i 10. kolovoza. Obzirom da je Billboard u petak ekskluzivno objavio da U2 završava europsku turneju 22. kolovoza i potom prelazi Atlantik i nastavlja turneju u SAD-u, malo je vjerojatno da bi koncert u Zagrebu bio 24. kolovoza, nego je puno izgledniji početak kolovoza.

U svakom slučaju U2 priprema još jednu spektakularnu stadionsku produkciju s jedinstvenim vizualnim efektima. „Teško je svaki puta izmisliti nešto novo za turneju, ali ovaj put mislim da smo stvarno uspjeli. Ovakvu produkciju nitko prije nije ponudio i vrlo smo uzbuđeni – poručio je David Howell Evans, popularniji kao The Edge.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr