Veliki Milton Glaser

U Zagrebu niz izložbi legendarnog dizajnera koji je osmislio čuveni logo New Yorka

U Zagrebu niz izložbi legendarnog dizajnera koji je osmislio čuveni logo New Yorka
06.09.2021.
u 19:00
Izložbe samozatajnog autora logotipa DC Comicsa i ploče Boba Dylana donose nam Mirko Ilić i Krešimir Penavić
Pogledaj originalni članak

Milton Glaser bio je jedna od istinskih legendi New Yorka. Samozatajni dizajner čiji logo “I love NY” poznaju baš svi bio je suosnivač časopisa New York Magazine, dizajnirao je logo za DC Comics i osmislio poster Boba Dylana na kojemu je pjevač prikazan u profilu kao crna silueta sa šarenom kosom te vizualni identitet serije “Mad Men”.

Tijekom Glaserovih poznih godina njegov studio na Manhattanu dijelio je adresu sa studijem našeg dizajnera Mirka Ilića, što objašnjava kako su njegovi radovi od svih mogućih gradova svijeta završili baš u Zagrebu.

Zahvaljujući donaciji newyorške zaklade AIC, koju su trima zagrebačkim institucijama uručili Mirko Ilić i Krešimir Penavić, u Zagrebu nas ove jeseni čekaju čak tri Glaserove izložbe. U petak je otvorena izložba plakata ispred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, koja se na toj lokaciji može pogledati do 24. rujna, a od 21. do 31. listopada seli se u Botanički vrt.

Od 22. rujna do 17. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt bit će postavljena izložba Glaserovih vizualnih identiteta, a tijekom rujna i listopada u Muzeju suvremene umjetnosti održat će se izložba plakata i projekcija filma.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.