Salvador Dali

U Đurđevac stigla čak 123 Dalíjeva djela

Foto: Muzej grada Đurđevca
U Đurđevac stigla čak 123 Dalíjeva djela
29.04.2019.
u 13:21
U Muzeju Grada Đurđevca izložena su umjetnička djela Salvadora Dalija.
Pogledaj originalni članak

Nakon Picassa u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je još jedna iznimna izložba – “Recepti za besmrtnost” Salvadora Dalíja, iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga. Izložena su 123 djela – grafički radovi, litografije, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati... Predstavljena je Dalíjeva druga faza stvaralaštva kada je počeo obrađivati religiozne teme i intenzivno se baviti i znanstvenim otkrićima koje je uklapao u svoje slike. Izložba je otvorena do 31. listopada.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Matrix5
22:39 29.04.2019.

Vrijedilo bi potegnuti do Đurđevca