Priče s margine

U Tuškancu zabranjeni dokumentarac Nenada Puhovskog

Foto: Mrtva luka
Mrtva luka
Foto: Mrtva luka
Mrtva luka
Foto: Mrtva luka
Mrtva luka
Foto: Mrtva luka
Mrtva luka
Foto: Mrtva luka
Mrtva luka
Foto: Mrtva luka
Mrtva luka
Foto: ''
'puhovski3_nnn_kul_301110'
01.12.2010.
u 14:12
Punih 15 godina cenzurirani film "Mrtva luka" govori o surovom životu u ubožnici
Pogledaj originalni članak

U zagrebačkom kinu Tuškanac večeras u 20 sati počinje četverodnevna retrospektiva filmova Nenada Puhovskog, jednog od naših najpoznatijih dokumentarista i direktora produkcije Factum te festivala Zagreb Dox.

Svaki dan obuhvatit će po jedno desetljeće njegova dokumentarističkog rada. Posrijedi su filmovi koji su Puhovskom donijeli brojne nagrade, ali i probleme, među kojima su 15-godišnja zabrana prikazivanja filma "Mrtva luka" kojim večeras počinje program.

Taj film u bivšoj je Jugoslaviji bio zabranjen zbog "surovosti" kadrova, odnosno raskrinkavanja uvjeta života onih od kojih je naoko socijalno osjetljivo društvo okrenulo glavu.

U pridruženoj galeriji pogledajte neke od likova tog potresnog dokumentarnog svjedočanstva.

U retrospektivi će ukupno biti predstavljeno devet filmova, često o ljudima sa socijalne margine, stalnom predmetu njegova redateljskog istraživanja. Puni raspored prikazivanja dostupan je ovdje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.