Splićanka u Parizu

U sklopu Dana frankofonije u Dubrovniku izložba Lili Gluić

Foto: arhiva VL
U sklopu Dana frankofonije u Dubrovniku izložba Lili Gluić
16.03.2011.
u 10:22
Umjetnica je pokazala slike pejzaža u tehnikama ulja i akvarela, a to su slike Pariza zaustavljenog u vremenu
Pogledaj originalni članak

U sklopu Dana frankofonije, u gradskoj knjižnici u Dubrovniku 15. ožujka otvorena je izložba slikarice Lili Gluić naslovljena „Splićanka u Parizu“. Izložbu je otvorila Dubravka Zvrko, predsjednica Francuske alijanse Dubrovnik.

Dani Frankofonije započeli su već 3. ožujka no pozornost je skrenuta upravo na otvorenje izložbe splitske umjetnice koja je pokazala pejzaže u tehnikama ulja i akvarela. Slike su prikaz Pariza zaustavljenog u vremenu. Kao dio programa Frankofonije su i francuske igraonice u vrtiću Palčica. U sklopu programa Frankofonije organizatori za 21. ožujka najavljuju promociju slikovnice „Ruđer Bošković“ u Kazalištu Marina Držića, potom 22. ožujka projekt prezentacije gradova prijatelja Dubrovnika od kojih će prvi biti predstavljen Rueil-Malmaison. Frankofonija završava 30. ožujka skupštinom Francuske alijanse Dubrovnik te dodjelom diploma polaznicima tečaja u gradskoj knjižnici.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.