Zbrka oko Komedije

Treći put raspisali natječaj za ravnatelja Komedije

Treći put raspisali natječaj za ravnatelja Komedije
06.02.2017.
u 11:33
Po treći put je raspisan natječaj za ravnatelja Komedije
Pogledaj originalni članak

Kazališno vijeće zagrebačke Komedije, vjerovali ili ne, treći je put raspisalo natječaj za ravnatelja tog popularnog glazbenog i dramskog kazališta s Kaptola. Natječaj je objavljen 1. veljače u Večernjem listu, a od kandidata se traži visoka stručna sprema, znanje jednog stranog jezika, ali i da je riječ o istaknutom i priznatom stručnjaku na području kulture s najmanje pet godina rada u kulturi.

Natječaj je raspisan iako je Kazališno vijeće u prosincu nakon obavljenih razgovora s prijavljenim kandidatima na drugi natječaj, i to Krešimirom Batinićem, Moranom Foretić, Markom Juragom, Adamom Končićem i Damirom Lončarom, jednoglasno odlučilo da je Komedijin dirigent Krešimir Batinić podnio najkvalitetniji program. Svi članovi vijeća bili su suglasni da su Batinićeve prednosti i umjetničko iskustvo, iskustvo rada u Kazališnom vijeću Komedije te iskazana kultura dijaloga. Kazališno je vijeće čak zatražilo da Skupština grada Zagreba o imenovanju ravnatelja Komedije po hitnom postupku odlučuje na sjednici održanoj krajem prosinca prošle godine, no od tog je zahtjeva odustalo, bez javnog obrazloženja.

Treba podsjetiti da je Vijeće Komedije u gotovo istom sastavu još nakon prvog natječaja raspisanog u svibnju prošle godine većinom glasova za novog čelnika Komedije predložilo sadašnjeg vršitelja dužnosti ravnatelja, glumca Adama Končića. No, ni od prve ni od druge odluke Kazališnog vijeća nije bilo ništa, pa se sada traži treća sreća kako bi Komedija dobila dostojnog nasljednika dugogodišnjeg ravnatelja Nike Pavlovića, koji je smijenjen prije točno godinu dana.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.