Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrka oko Komedije

Treći put raspisali natječaj za ravnatelja Komedije

13.11.2012., Zagreb - U Zagrebackom gradskom kazalistu Komedija odrzana je donatorska vecer  za pomoc skolovanja djece iz socijalno ugrozenih obitelji. Dirigent orkestra ZGK Komedija, Kresimir Batinic. Photo: Borna Filic/PIXSELL
06.02.2017.
u 11:33

Po treći put je raspisan natječaj za ravnatelja Komedije

Kazališno vijeće zagrebačke Komedije, vjerovali ili ne, treći je put raspisalo natječaj za ravnatelja tog popularnog glazbenog i dramskog kazališta s Kaptola. Natječaj je objavljen 1. veljače u Večernjem listu, a od kandidata se traži visoka stručna sprema, znanje jednog stranog jezika, ali i da je riječ o istaknutom i priznatom stručnjaku na području kulture s najmanje pet godina rada u kulturi.

Natječaj je raspisan iako je Kazališno vijeće u prosincu nakon obavljenih razgovora s prijavljenim kandidatima na drugi natječaj, i to Krešimirom Batinićem, Moranom Foretić, Markom Juragom, Adamom Končićem i Damirom Lončarom, jednoglasno odlučilo da je Komedijin dirigent Krešimir Batinić podnio najkvalitetniji program. Svi članovi vijeća bili su suglasni da su Batinićeve prednosti i umjetničko iskustvo, iskustvo rada u Kazališnom vijeću Komedije te iskazana kultura dijaloga. Kazališno je vijeće čak zatražilo da Skupština grada Zagreba o imenovanju ravnatelja Komedije po hitnom postupku odlučuje na sjednici održanoj krajem prosinca prošle godine, no od tog je zahtjeva odustalo, bez javnog obrazloženja.

Treba podsjetiti da je Vijeće Komedije u gotovo istom sastavu još nakon prvog natječaja raspisanog u svibnju prošle godine većinom glasova za novog čelnika Komedije predložilo sadašnjeg vršitelja dužnosti ravnatelja, glumca Adama Končića. No, ni od prve ni od druge odluke Kazališnog vijeća nije bilo ništa, pa se sada traži treća sreća kako bi Komedija dobila dostojnog nasljednika dugogodišnjeg ravnatelja Nike Pavlovića, koji je smijenjen prije točno godinu dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije