Luko Paljetak

Svestrani majstor slike i riječi slavi 70. rođendan

Foto: Pixsel
Svestrani majstor slike i riječi slavi 70. rođendan
10.12.2013.
u 11:30
Govore: Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević, Dunja Fališevac, Mani Gotovac, Zvonko Kovač, Iva Grgić, Helena Sablić Tomić, Velimir Visković, Ivo Runtić, Mira Muhoberac...
Pogledaj originalni članak

Akademik Luko Paljetak u kolovozu je u rodnom Dubrovniku proslavio sedamdeseti rođendan, poseban poetsko-likovni program posvetile su mu i Dubrovačke ljetne igre, a Hrvatsko društvo pisaca taj će životni jubilej obilježiti prigodnim skupom u utorak, 10. prosinca, u građanskoj kući Arko u 11 sati.

O Paljetku će govoriti i Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević, Dunja Fališevac, Mani Gotovac, Zvonko Kovač, Iva Grgić, Helena Sablić Tomić, Velimir Visković, Ivo Runtić, Mira Muhoberac...Paljetak je svestrani umjetnik, majstor stiha (ovih će dana na sajmu u Puli predstaviti zbirku “Razlozi za nepovjerenje u sustav obrane od tuče” koju mu je uoči Interlibera objavila Školska knjiga), ali i prozaik, slikar, redatelj, pisac kratkih priča (te laureat Večernjakovog natječaja za kratku priču), kritičar, esejist, antologičar, književni znanstvenik (ima doktorat iz filologije), nagrađivani prevoditelj s engleskog, francuskog i slovenskog jezika, rado čitani lektirni pisac za djecu...

Na nedavno objavljenom popisu najposuđivanijih autora u županijskim hrvatskim knjižnicama akademik Paljetak se nalazi na izvrsnom jedanaestom mjestu. Dobitnik je brojnih domaćih i stranih književnih nagrada.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.