2Cellos oprašta se od publike

Šulić: Želim samostalnu karijeru iako će mi nedostajati ludilo rock’n’rolla

Foto: IPA/Pixsell
Šulić: Želim samostalnu karijeru iako će mi nedostajati ludilo rock’n’rolla
19.09.2022.
u 11:16
Nakon šest studijskih albuma i oproštajne turneje, Luka Šulić i Stjepan Hauser osjećaju da je pravi trenutak da promijene karijerni put
Pogledaj originalni članak

Hrvatski dvojac 2Cellos završio je ovaj vikend nastupe u Španjolskoj u sklopu oproštajne turneje nakon koje će Luka Šulić i Stjepan Hauser krenuti u individualne projekte. 2Cellos u subotu navečer održali su koncert pred oko 10.000 posjetitelja u Madridu, a u četvrtak i u Barceloni.

- Osjećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo jer smo sada na najvišoj razini. Bolje se oprostiti kada ste gore nego kada ste dolje. U proteklih više od deset godina puno smo postigli, a sada je došlo vrijeme za prelazak na drukčije projekte koje imamo obojica kao glazbenici i osobe - rekao je 35-godišnji Šulić za novine La Vanguardia.

Duo 2Cellos nastao je 2011. kada su Šulić i Hauser na violončelima obradili pjesmu “Smooth Criminal” Michaela Jacksona. Obradom rock i pop-hitova proslavili su se u svijetu, a 2018. godine, uoči finala nogometne Lige prvaka, odsvirali su himnu tog natjecanja na stadionu u Kijevu.

- Naravno da bismo mogli nastaviti održavati ovakve prekrasne, velike spektakle kao 2Cellos, jer ih obožavamo. Sigurno da individualno više nikada nećemo proživjeti takvo iskustvo, to ludilo rock&rolla. No više nemamo ni puno kompozicija koje bi dobro zvučale na violončelu, a i kao ljudi trebamo nešto novo - objasnio je Šulić, koji se nakon šest studijskih albuma 2Cellos okreće karijeri u kojoj će biti više prostora za klasičnu glazbu, iako neće samo na njoj stati. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.