scena u lazaretima

Studentski teatar Lero premijerno izvodi predstavu "Ljepirice"

Studentski teatar Lero premijerno izvodi predstavu "Ljepirice"
20.06.2011.
u 19:18
Studentski teatar Lero predstavu "Ljepirice" izvest će četiri puta tijekom kolovoza u sklopu dramskog programa 62. dubrovačkih ljetnih igara.
Pogledaj originalni članak

Na svojoj sceni u Lazaretima u srijedu 22. lipnja u 20.30 sati Studentski teatar Lero prikazat će svoju novu premijeru, predstavu "Ljepirice" Davora Mojaša u režiji i dramatizaciji samog autora.

Posebnost je novoga Lerova premijernog naslova odabir tekstova iz dubrovačke književne baštine pa će tako možda prvi put na pozornici biti izgovoreni stihovi i rečenice Paska Antuna Kazalija, Ivana Augusta Kaznačića, Orsata Meda Pucića i Mate Vodopića. Ovaj dubrovački književni četverolist, iako je dobio zasluženo mjesto u biblioteci  "Stoljeća hrvatske književnosti", dosad je ostajao tek dijelom znanstvenih i stručnih interesa, izvan školske lektire i bez knjiga u knjižnicama.

Na neki način "Ljepirice" su predstava koja nastavlja Lerovu stalnu kazališnu nakanu i interes propitivanja i suvremenog kazališnog preispitivanja dubrovačke dramske i književne baštine pa tako, uz neka ranija slična "posezanja" ("Uzdah Marije Orsole", "Ruže s juga", "Utiha", "U smrt od Fjore"....) s predstavama "Epitaphio" Marina Držića i "Psyche Pelingrada" Gjene i Ive Vojnovića zaokružuje svoju lerovsku i Mojaševu redateljsku trilogiju. Studentski teatar Lero predstavu "Ljepirice" izvest će četiri puta tijekom kolovoza u sklopu dramskog programa 62. dubrovačkih ljetnih igara.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.