S televizije na veliki ekran

Stižu cjelovečernji “Deadwood”, “Breaking Bad” i “Živi mrtvaci”

Foto: DPA/Pixsell
Stižu cjelovečernji “Deadwood”, “Breaking Bad” i “Živi mrtvaci”
10.11.2018.
u 09:15
Obrnuti trend - najuspješnije TV serije postaju igrani filmovi
Pogledaj originalni članak

Tjedan je počeo zanimljivo. Iako je odlazak Andrewa Lincolna iz “Živih mrtvaca” bio najavljivan, nitko nije mislio da će se to dogoditi već u petoj epizodi devete sezone jedne od najdugovječnijih Foxovih serija. Još je manje itko očekivao da odlazak ne znači Rickovu smrt, jer on će se vratiti, ali u dugometražnom filmu! Jasno, reakcije su različite, neki producente serije već optužuju za trolanje. Jer sličnu su stvar u “Živim mrtvacima” napravili i s Glennom, također iznimno popularnim likom: držali su publiku u uvjerenju kako su ga rastrgali zombiji, a samo da bi ga uskrsnuli pa onda doista likvidirali u sljedećoj sezoni!

Snimanje u Novom Meksiku

Sve bi ovo vjerojatno bila tek fusnota da se nedugo nakon informacije o “Živim mrtvacima” u cjelovečernjem formatu nije pojavilo još nešto zanimljivo. I tvorac legendarne serije “Breaking Bad” dogovorio je da Sony Pictures snimi dvosatni film na temelju jedne od najpopularnijih serija svih vremena.

U nekoliko se navrata spominjalo kako bi “Breaking Bad” mogao oživjeti u šestoj sezoni ili kako drukčije, no dosad je sve ostalo na uvrnutoj priči o odvjetniku Waltera Whitea u seriji “Better Call Saul” koja će i sama doživjeti petu sezonu. Jako je malo podataka o ovom novom projektu, ne zna se čak niti je li film namijenjen televiziji ili kinima, hoće li prikazivati događaje prije ili nakon onih u seriji, a za razliku od “Živih mrtvaca” nije poznato ni hoće li film uključivati zvijezde originalne serije, Bryana Cranstona i Aarona Paula.

Oživjeli nakon 12 godina

No ako je točna informacija da će priča biti o kidnapiranom čovjeku koji je uspio pobjeći, moguće je da ćemo ponovo vidjeti Jesseja Pinkmana. Snimanje bi trebalo početi već ovog mjeseca u Novom Meksiku, što je potvrdio i tamošnji ured za produkcijske poslove navodeći kako počinju s realizacijom nečega pod imenom Greenbriar. Ponovno, dakle, u pustinji, moguće i u nekoj prikolici nedaleko od Albuquerquea. Ima toga još - započelo je snimanje filma “Deadwood”. Ta sjajno prihvaćena HBO-ova serija trajala je samo tri sezone i sada će oživjeti nakon 12 godina. No koliko god ove franšize bile jake, pitanje je kako će funkcionirati kao cjelovečernji filmovi. Povijest nas uči – vjerojatno slabo.

Naime, teško se prisjetiti bilo koje uspješne serije čiji je filmski spin-off doživio iole približan uspjeh. Ključ uspjeha serija posljednjih godina je shvaćanje ograničenosti filma u odnosu na seriju koja traje, primjerice, deset sati. Pa 50 epizoda je trebalo da se pokaže samo godina dana u životu Waltera Whitea! Također, koliko god je bilo neobično vidjeti zombije na malom ekranu, toliko ih neće biti neobično gledati na velikom ekranu, sve i ako se s njima opet nateže Rick Grimes.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.