Izrael u Novalji

Skulptura Tonija Franovića na festivalu Čarolija ljeta u Novalji

Foto: arhiv
Skulptura Tonija Franovića na festivalu Čarolija ljeta u Novalji
29.07.2011.
u 15:07
Izraelski veleposlanik Amroni i gradonačelnik Novalje Dabo otkrili su skulpturu Tonija Franovića Model Izraela postavljenu u tom paškom gradu. Na festivalu nastupaju i džezer Amir Gwirtzman te DJ Astral Projection.
Pogledaj originalni članak

U sklopu kulturne manifestacije "Čarolija ljeta – Izrael" u Novalji taj je paški grad bogatiji za skulpturu hrvatskog akademskog slikara Tonija Franovića “Model Izraela”. Skulpturu su otkrili veleposlanik Izraela u Hrvatskoj Yosef Amroni te gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

Na glazbenom i filmskom te likovnom festivalu u Novalji nastupio je i ugledni izraelski džez-glazbenik koji svira dvadesetak instrumenata Amir Gwirtzman, Gradski zbor Novalja, a s velikim su uspjehom u Papayi na Zrću nastupili i pioniri izraelske elektroničke glazbe DJ Astral Projection. U Novalji se mogu kušati i izraelske gastronomske delicije te pogledati izložba "Izraelski krajolik" u Gradskom muzeju.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.