Zagrebački "Šišmiš

"Šišmiš" Johanna Straussa ml. i dalje puni zagrebački HNK

Foto: arhiv hnk
"Šišmiš" Johanna Straussa ml. i dalje puni zagrebački HNK
04.01.2011.
u 11:29
Opereta "Šišmiš" Johanna Straussa mlađeg i dalje puni gledalište zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta. Premijerno izvedena u prosincu, omiljena opereta još je na rasporedu dvije večeri u siječnju
Pogledaj originalni članak

Popularna opereta "Šišmiš" koja je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu premijerno izvedena sredinom prosinca i dalje puni gledalište. Premda je operetu na Silvestrovo prenosila i Hrvatska televizija (kada je operetom uspješno dirigirao mladi Josip Šego) predstava je i u ponedjeljak ispunila gledalište, a u publici je bilo i dosta stranaca. Tog je ponedjeljka Krešimira Špicera zamijenio tenor Hrid Matić i to u ulozi Von Eisensteina, a publika je najsrdačnije pozdravila vehementnu kreaciju Tamare Franetović Felbinger u ulozi Rosalinde, ali i Mariju Kuhar Šoša u ulozi Adele, Marka Cvetka u ulozi Alfreda te napose Marijana Jurišića u ulozi upravitelja zatvora. Puno su odobravanja izazvali i članovi baletnog ansambla predvođeni razigranom Mirnom Sporiš. A u izravnom prijenosu posebno je oduševila kreacija pjevača moćnog i kultiviranog glasa Ljubomira Puškarića u ulozi dr. Falkea.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.