Big band ABBA

Raskošne jazz obrade grupe ABBA u izvedbi Jazz orkestra HRT-a

Foto: anto magzan/pixell
Raskošne jazz obrade grupe ABBA u izvedbi Jazz orkestra HRT-a
21.02.2013.
u 14:35
U studiju Bajsić na Prisavlju Jazz orkestar HRT-a izveo je najpopularnije skladbe švedske pop grupe ABBA u jazz obradama. Bandleader i solist na trubu te inicijator projekta bio je Lasse Lindgren.
Pogledaj originalni članak

Ogroman interes potpuno je napunio studio Zvonimira Bajsića na Prisavlju na posljednjem koncetu Jazz orkestra HRT-a i švedskog trubača Lassea Lindgrena. Jedan od razloga koji je dio publike natjerao i na stajanje svakako su bili vječni pop hitovi švedske grupe ABBA koji su na Prisavlju izvedeni po prvi puta u rasnim jazz aranžmanima švedskih aranžera. Razigrani Lindgren jazz pozornicu pretvorio je i u plesni podij izvodeći slavne melodije skladbi kao što su “Dancing Queen”, “Gimme, Gimme, Gimme”, “Money, Money, Money” ili pak “Knowing me Knowing You”. Pri tome je mijenjao instrumente (svirao je i na instrumentu čuvenog trubača Maynarda Fergusona a okušao se i u didgeridoou), ali je i očito uživao u odličnim solo nastupima gotovo svih članova HRT-ova big banda. Ambiciozni program Ultimate ABBA doista bi mogao biti presudni iskorak zagrebačkog orkestra na svjetsku koncertnu i diskografsku scenu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.