Dida s Marsa

Prvi hrvatski film u 4DX tehnologiji

Foto: Tomislav Miletic/Pixell
Premijera filma Moj dida je pao s Marsa
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Moj dida je pao s Marsa
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Moj dida je pao s Marsa
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Moj dida je pao s Marsa
03.04.2019.
u 16:28
Prvi hrvatski dječji ZF film odsad možete pogledati i u uzbudljivoj 4DX tehnologiji.
Pogledaj originalni članak

Film "Moj dida je pao s Marsa" osim što je prvi hrvatski znanstvenofantastični film za djecu, je i prvi hrvatski film koji se može pogledati u 4DX tehnologiji. Kinodvorane opremljene tom tehnologijom, posjetiteljima omogućavaju sasvim novo iskustvo gledanja filmova. Pokretna sjedala, ispuštanje mirisa, magle i simulacija vjetra, samo su neki od efekata koje nude 4DX kina.

Odabir "Dide s Marsa" za takvu projekciju bio je pun pogodak.

Film prati djevojčicu Unu (Lana Hranjec), njenu braću, roditelje i djeda genijalca, koji u podrumu izrađuje neobične izume. Nakon što na nebu zasvijetli čudna konstelacija zvijezda u obliku velike praćke, počinje avantura. Dok svemirski brod s planeta Perzej iz dalekog sazviježđa Kasiopeje putuje kroz galaksiju, stolice u kinu tresu se, vibriraju i stvaraju osjećaj prave jurnjave kroz svemir – ili bar vožnje na vlaku smrti. Kada Unin djed misteriozno nestane, a njena majka se razboli, Uni postaje jasno da su joj godinama nešto tajili i kreće u potragu za odgovorima. U podrumu pronalazi malog robota, zapravo intergalaktičkog pilota svemirskog broda kojeg naziva Dodo te s njim proživljava pustolovinu života. Tražeći djeda, Una i Dodo zajedničkim snagama prelaze brojne prepreke, koje dodatno oživljavaju i popratni efekti. Sjedala se njišu poput brodića u kojem plove, treskaju u ritmu Dodove pjesme, vjetar u kosi stvara dojam brze vožnje, a mirisi dočaravaju vjetrogon (posebni izum Uninog djeda koji se pogoni na – prdac). Film je napet sve do zadnjeg trenutka, a hoće li u svom naumu uspjeti, pronaći djeda i spasiti mamu, saznajte sami.

Koliko su uživali u ovom iskustvu, s nama su podijelili učenici Osnovne škole Julija Klovića koji su prvi imali priliku iskusiti film u 4DX-u.

 

"Didu s Marsa" producirala je hrvatska produkcijska kuća Dim u suradnji s BiH, Norveškom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Luksemburgom. Za režiju je zaslužan autorski dvojac Marina Andree Škop i Dražen Žarković, a scenarij i priča nastali su prema motivima kratke priče Irene Krčelić. Film u 4DX tehnologiji trenutno možete pogledati u samo tri kinodvorane u Hrvatskoj, ali u “Didi s Marsa” i Uninoj razigranoj pustolovini uživat ćete podjednako i u 2D verziji. To je ponajprije topla priča o snazi ljubavi, prijateljstvu i prihvaćanju različitosti, u kojoj će se pronaći svi uzrasti.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.