u 68. godini

Preminuo hrvatski povjesničar i romanist Valter Tomas

Preminuo hrvatski povjesničar i romanist Valter Tomas
02.12.2020.
u 13:49
Hrvatski književni povjesničar i romanist Valter Tomas umro je u utorak u 68. godini života u Zadru, doznaje se na zadarskom Sveučilištu.
Pogledaj originalni članak

Tomas je rođen 1952. godine u Zadru. Radio je na Odsjeku za talijanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zadru od 1983., gdje je držao kolegij suvremenoga talijanskog jezika, vježbe iz talijanske sintakse, stilistike i metrike. 

Od 1986. do 1990. bio je uključen u znanstveni projekt Filozofskog fakulteta "Književnost u dalmatinskoj periodici na talijanskom jeziku u 19. i 20. stoljeću", a od 1998. do 2002. član je istraživač u znanstvenom projektu "Hrvatska jezična baština u povijesnim dokumentima". 

Bio je član uredništva Zadarske smotre te suradnik Leksikografskoga zavoda "Miroslav Krleža" u Zagrebu. 

Autor je više knjiga, među kojima i "Hrvatska književna baština u zadarskome tjedniku La Dalmazia (1845. - 1847.)", "Gazzetta di Zara u preporodnom ozračju: prijevodi hrvatske poezije i ostali književni prinosi", "Taljianski prijevodi hrvatske poezije i ostali književni prilozi u Gazzetta di Zara".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.