Festival

Pregršt koncerata i više od 80 izvođača na trećem Izlogu suvremenog zvuka

Foto: PR FOTO
15.05.2015.
u 15:11
Međunarodni festival suvremene glazbe na četiri je dana ugostio glazbenike, skladatelje i multimedijalne umjetnike iz Austrije, Japana, Mađarske, Njemačke, Australije, Nizozemske, Meksika, Velike Britanije, Rusije, Srbije i Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Pregršt zanimljivih koncerata, opuštena atmosfera te mnogobrojna angažirana publika željna novog zvuka, obilježili su treće izdanje festivala Izlog suvremenog zvuka održanog od 6. do 9. svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Koncertom na krovu Teatra &TD  "&TD sounds"  otišli smo u visine i sletjeli na sigurno, dok je publika završno događanje na krovu popratila dugim pljeskom. Kako zvuči znak &TD-a, otkrili su nam skladatelji Arnold Marinissen i Hugo Morales, a izveli udaraljkaši Kaja Farszky, Ryoko Imai i Josip Konfic, uz potporu prijatelja iz Iskona.

Međunarodni festival suvremene glazbe na četiri je dana ugostio glazbenike, skladatelje i multimedijalne umjetnike iz Austrije, Japana, Mađarske, Njemačke, Australije, Nizozemske, Meksika, Velike Britanije, Rusije, Srbije i Hrvatske. Više od 80 izvođača publici Studentskog centra predstavilo je svoj umjetnički rad i suvremeni glazbeni izričaj kroz 30 programa. Također, osim predstavljanja postojećih projekata, glazbenici su kroz zajedničko muziciranje i druženje stvorili niz novih ideja za buduće suradnje.

Hvala svim sudionicima, suradnicima, partnerima, sponzorima i zaposlenicima Studentskog centra u Zagrebu koji su omogućili realizaciju festivala!

>> Izlog suvremenog zvuka započinje koncertom saksofonističkog Papandopulo kvarteta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.