MCUK

Predstava "Meni samo krila ostaju..." inspirirana Fridom Kahlo

Predstava "Meni samo krila ostaju..." inspirirana Fridom Kahlo
31.03.2011.
u 12:27
Plesno-lutkarska predstava projekt je Međunarodnog centra za usluge u kulturi i Morane Dolenc
Pogledaj originalni članak

Međunarodni centar za usluge u kulturi sutra će prvi put izvesti predstavu "Meni samo krila ostaju…" inspiriranu životom i radom meksičke umjetnice Fride Kahlo. Ova  plesno-lutkarska predstava projekt je Centra i lutkarice Morane Dolenc, koja je predstavu režirala.

U predstavi igraju Morana Dolenc i Petra Milojković, koja je osmislila i koreografiju, dok su za scenografiju zaslužni Przemyslaw Piotrowski, Drago Dolenc i Morana Dolenc. Iako se radi o djelomično lutkarskoj predstavi, ona je namijenjena ponajprije odrasloj publici, a jedan od ciljeva jest upravo pokazati da lutkarstvo može, ali ne mora biti za djecu te da se može obratiti i odraslima.

Redateljica Morana Dolenc proučava život Fride Kahlo i njezin karakterističan likovni izražaj, očarana je njezinim slikama, crtežima i lutkama, a kao rezultat toga "Meni samo krila ostaju…" spaja pokret i ples s lutkarskim kazalištem i image teatrom, tj. kazalištem poetskih slika, oblika i figura.

Predstava je na programu petak, 1. travnja u 20 sati, na Sceni Travno (Božidara Magovca 17).

Poklanjamo vam dva puta po dvije ulaznice za predstavu. Sve što morate učiniti jest poslati svoje podatke na mail adresu:

nagradna_igra@vecernji.net

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.