Nagrađeni

Poznati najbolji mladi glazbenici sa Samoborske glazbe jeseni

Foto: arhiva VL
Poznati najbolji mladi glazbenici sa Samoborske glazbe jeseni
24.09.2010.
u 10:57
Kvartet Klang i pijanist Marijan Đuzel pobjednici su 7. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika u sklopu 35. samoborske glazbene jeseni.
Pogledaj originalni članak

Nakon održanih devet koncerata na 7. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika (u sklopu 35. samoborske glazbene jeseni), stručni žiri  donio je  odluku da nagradu Ferdo Livadić za ukupan nastup dodijeli Kvartetu Klang (Vlatka Peko, Ana Lucić, Anita Primorac i Kaja Farszky), a nagradu Grada Samobora za najbolje izvedeno djelo domaćeg autora pijanistu Marijanu Đuzelu za izvedbu skladbe Ive Josipovića Jubilus.

Kvartetu Klang pripala je novčana nagrada od 15.000 kuna pokrovitelja Hypo Alpe Adria Banke, statua Samoborske glazbene jeseni, rad akademske kiparice Mirte Čakanić, i pravo da sljedeće godine nastupe na 36. samoborskoj glazbenoj jeseni samostalnim koncertom. Nastupit će na večeri pobjednika i izvesti skladbu koju će im za tu prigodu skladati Berislav Šipuš. Uz to, održat će i koncert s Ansamblom Cantus u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kao i dva koncerta u organizaciji Artagenta.

Marijanu Đuzelu pripala je nagrada Grada Samoboru od 10.000 kuna, statua Samoborske glazbene jeseni te pravo nastupa na cjelovečernjem koncertu na sljedećoj Samoborskoj glazbenoj jeseni.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.