Izlaže Igor Grubić

Poučak o tome kako umjetnost može mijenjati svijet oko nas

Foto: arhiv Galerije AZ
Poučak o tome kako umjetnost može mijenjati svijet oko nas
28.06.2011.
u 16:10
U nekadašnjoj školi koja je pretvorena u petnaestak likovnih atelijera Grubić će predstaviti izbor iz svoje fotografske i videodokumentacije s naslovom “Mrijet ti ćeš kad počneš sam u ideale svoje sumnjati
Pogledaj originalni članak

Likovni umjetnik Igor Grubić glavni je dio svojega umjetničkoga djelovanja posvetio društveno angažiranim temama, borbi s tabuima i političkom pasivnošću. Povremeno se njegove akcije i performansi mogu vidjeti na izložbama, a za najnovije predstavljanje koje počinje u petak 1. srpnja u 19 sati odabrao je galeriju AŽ na Žitnjaku 53 u Zagrebu. U nekadašnjoj školi koja je pretvorena u petnaestak likovnih atelijera Grubić će predstaviti izbor iz svoje fotografske i videodokumentacije s naslovom “Mrijet ti ćeš kad počneš sam u ideale svoje sumnjati”. Riječ je o većem broju akcija i intervencija izvedenih u 2008. u javnim prostorima pod nazivom “366 rituala oslobađanja”, a koji do sada nisu predstavljeni zagrebačkoj publici. Kustosica Ivana Bago opisuje umjetnika u tekstu "Neposlušan" kao osobu koja u svojim ritualima vrlo dobro barata naslijeđem povijesti umjetnosti, a s pozicije opozicionara svjesno skreće djelovanje prema društvenom angažmanu, građanskom neposluhu i poziva pasivne da zauzmu stav.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.