T-Mobile INmusic fes

Pored Arcade Fire, festivalski TV-kanal i šestodnevni kamp

Pored Arcade Fire, festivalski TV-kanal i šestodnevni kamp
09.03.2011.
u 19:58
Postava T-Mobile INmusic festivala zaslužuje veliko poštovanje, jednako kao i svih dosadašnjih, s time da je kontinuitet u kvaliteti programa i organizacije nešto što se ni šire od koncertne ponude ne održava lako.
Pogledaj originalni članak

Ako je dosad još bilo nekih dilema i promatranja značaja zagrebačkog T-Mobile INmusic festivala kroz prizmu susjednog novosadskog festivala Exita kao većeg regionalnog open air događanja, taj bi način gledanja definitivno trebalo napustiti. Istina, često je zagrebački festival služio Exitu kao što Zlatni globus služi Oscaru – kao svojevrsna prednajava jer čim bi T-Mobile INmusic najavio nastup nekog svog izvođača, mogli ste očekivati da će ga brzo (ako već nije) oglasiti i Exit, pa tom imenu pridodao još jedno (ipak su proteklih godina nastupali Paul Weller i Sex Pistols). Međutim, to su eventualno okna za gledanja rock-kritičara i žešćih poklonika open airova, no ne i obične publike iz Zagreba i Hrvatske jer, uostalom, daleko je Novi Sad (a i većini se obično ne da maltretirati s organizacijama koje takvo putovanje zahtijeva). 

Dakle, ovogodišnja postava T-Mobile INmusic festivala zaslužuje veliko poštovanje, jednako kao i svih dosadašnjih, s time da je kontinuitet u kvaliteti programa i organizacije nešto što se ni šire od koncertne ponude ne održava lako.

O programu ovogodišnjeg, šestog po redu festivala koji će biti održan 21. i 22. lipnja na Jarunu dosta se već pisalo, ali nije zgorega podsjetiti se još jednom. Na prvom mjestu treba svakako istaknuti gostovanje kanadskih „Arcade Fire“ od kojega trenutačno nema većeg benda, a da o njemu postoji konsenzus publike i tzv. struke („Kings Of Leon“ već su davno su šansu propustili). Nick Cave stari je gost ovih prostora, sam je već 2008. bio gost INmusica, ali ovoga puta gledamo ga u izdanju s njegovim „izletničkim“ bendom Grinderman koji je lani snimio dobar album „Grinderman II“, a izvještaji o njihovim koncertima još su daleko bolji.

Kada se tim imenima dodaju Jamiroquai, art-pop-rockeri TV On The Radio i reperi Cypress Hill, a na to i jučerašnja obavijest organizatora o pokretanju festivalskog TV-kanala u ponudi MAXtv-a, te najava šestodnevnog festivalskog kampa, jasno je da festival koji je već u startu krenuo jako nalazi prostor kako da raste još više.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BA
Bajum
18:35 10.03.2011.

Slažem sa sa tobom.

VZ
veki_zg
11:50 10.03.2011.

bolje ista nego nista, al t-mobile inmusic se ne moze usporedjivat sa exitom jer je exit po organizaciji daleko ispred inmusica (posjetio sam i exit 2007. i 2008. , isto tako i inmusic 2007. i 2010.) i moram priznat da me je prosle godine inmusic jako razocarao, sto zbog nenormalno skupih karata, sto zbog loseg programa(ne mislim na izbor bendova,vec nacin izvodjenja). vecina izvodjaca je odradila nastup prek one stvari (tu se ubraja i massive attack koji su bili hedlajneri-a a, nisu cak niti bis odsvirali),s tim da je cak (po meni) i satnica bendova bila lose poslozena , te katastrofalan program nakon \"glavnog programa\" (jednom rjecju iza ponoci niste imali kaj radit, tj bila su dva satora u kojima je bila nekakva dosadna ne-plesna elektronska muzika-za razliku od prije par god dok je jos bio VipInMuisc na kojem je iza ponoci bilo nekoliko satora koji su bili podjeljeni na satore sa elektronikom i satore sa bendovima) tako da je jedina opcija bila otic doma...mislim da bi inmusic tj organizatori trebali vise poraditi na stvaranju \"festivalskog duha\" (kojeg npr.exit ima) i poboljsanju same organizacijske kvalitete i kvalitete festivala (posto su ulaznice stvarno skupe), a ne da sve to skupa malo vuce na losu seosku zabavu, a da organizatori samo gledaju na zaradu....sto je inace praksa t-mobile-a !

QQ
qqq
09:55 11.03.2011.

veki šta kenjaš, pa to nisu isti tipovi festivala, pa se zato ni nemogu uspoređivat, exit je dobar, al dobar je i inmusic, meni osobno više paše inmusic jer nevolim bolesne gužve i čekanja ko na exit-u, i netreba mi 500 bendova koje nestignem poslušat svaki put dosad mi je bilo odlično na jarunu ko voli nek dođe, ko nevoli nek kenja, kaj mu ja mogu