glazba

Pomama za zvukom osamdesetih odnosi sve više novih žrtava

Foto: Pixell
Pomama za zvukom osamdesetih odnosi sve više novih žrtava
21.04.2010.
u 17:01
Glavna protagonistica novo-staroga glazbenog žanra je Lady Gaga koja se prometnula u najveću novu pop-ikonu još od vremena slavne pjevačice Madonne.
Pogledaj originalni članak

Prošla godina bila je prva u više od desetljeća u kojoj su hip hop i R&B svrgnuti s trona najkomercijalnijih žanrova u glazbi.

Osuvremenjene 80-te

Podaci pokazuju da je 2009. s obje strane Atlantika bilo neusporedivo više hitova s teritorija electropopa, u osnovi tek osuvremenjene verzije zvuka koji je vladao osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Njegova glavna propagatorica Lady Gaga ostvarila je enormnu popularnost prometnuvši se u najveću novu pop-ikonu još od Madonne (nedavno se još jednom uspela na vrh top-ljestvica albumom "The Fame", objavljenim još prije godinu i pol, što je u današnje vrijeme upravo nevjerojatno dostignuće), a sa sintesajzerima i “plesnijim” izražajem stali su znatnije eksperimentirati i mnogi etablirani rock bandovi (Franz Ferdinand, Yeah Yeah Yeahs...).

Poplava klonova

Nekoliko svježe objavljenih albuma pokazuje da se upravo događa prava epidemija prelaska na electropop, mada su učinci te preobrazbe često daleko od željenih.

Primjerice, britanska glazbena kritika gotovo se unisono uključila u nesmiljeno pljuvanje po novom uratku grupe Sugababes, jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih otočkih ženskih pop-grupa.

Razlog – djevojke su potpisale za Jay-Z-jevu kompaniju Roc Nation i snimile "Sweet 7" u Americi.

I Gabriell Cilmi se sada predstavlja se u novom ruhu – kao retrokraljica plesnog podija... Niti ona neće proći bitno bolje, kao ni oni koji čine poplavu neuspjelih klonova Lady Gage.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Maslova
11:53 22.04.2010.

Ma koja ikona stila...pa Lady Gaga je običan klon i kopija Roisin Murphy...i to toliko očita kopija da je već smiješno...