Srđan Bulat u gitarističkom ciklusu u talijanskom Lodiju

Pohvale splitskom virtuozu zbog izbora skladbi hrvatskih autora

Foto: Youtube
Pohvale splitskom virtuozu zbog izbora skladbi hrvatskih autora
20.05.2015.
u 19:40
Mladi gitarist održat će ove godine solistički recital i na Zagrebačkim ljetnim večerima, 13. srpnja u ciklusu Mlade hrvatske zvijezde
Pogledaj originalni članak

Jedan od najboljih hrvatskih glazbenika mlađe generacije, gitarist Srđan Bulat ne posustaje u svom hvalevrijednom nastojanju da na brojnim međunarodnim nastupima predstavlja i suvremene hrvatske skladatelje.

Nepoznata glazba redovito oduševljava publiku, što potvrđuje i kritika iz talijanskog Lodija gdje je Bulat prije tjedan dana nastupio u tamošnjem tradicionalnom ciklusu međunarodnih majstora gitare.

Na recitalu u crkvi Djevice Marije Neokrunjene, jednoj od brojnih znamenitosti Lodija, Bulat je svirao i skladbe Regondija, Tarrege i Albeniza.

Međutim, lokalni kritičar zasuo ga je pohvalama osobito zbog "nepoznatih bisera iz Hrvatske", kako je nazvao Mediteransku suitu Željka Brkanovića te skladbe za gitaru Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula i Frane Paraća koje je Bulat predstavio talijanskoj publici.

Ove će godine Srđan Bulat nastupiti i na Zagrebačkim ljetnim večerima, 13. srpnja, u festivalskom ciklusu Mlade hrvatske zvijezde. Na recitalu u crkvi sv. Katarine, osim djela Regondija, Abrila i Albeniza, Bulat će svirati i spomenutu skladbu Suita Mediterana Željka Brkanovića, potom skladu Duoble Marka Ruždjaka, Tri trubadurske Stjepana Šuleka te Muziku za gitaru Frane Paraća

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.