Film

Počinje Libertas film festival

Foto: ''
Počinje Libertas film festival
09.04.2011.
u 19:36
Nekoliko atraktivnih premijera, radionice i prvi regionalni filmski forum našli su se u programu festivala, ove godine u novom terminu
Pogledaj originalni članak

Sutra u Dubrovniku počinje Libertas film festival, koji će u rasporedu imati i prvi regionalni filmski forum, seriju diskusija o stanju u domaćoj filmskoj i kino industriji koje će se održati u subotu, 16. travnja.

Mladim profesionalcima bit će zanimljive i radionice scenaristike, animacije, filmske fotografije, filmske kritike te art kina, koje će se održavati u dnevnim terminima, dok su večeri rezervirane za filmski program, koji se od ove godine održava u znatno smanjenom broju kina.

Libertas je zbog blago izmijenjenog koncepta, a vjerojatno i zbog financijskih neprilika, odlučio zadržati samo kino Sloboda, dok će se dio programa održavati i u projekcijskoj dvorani hotela Valamar Lacroma, u kojem je sjedište festivala.

Fokus selektora ove se godine usmjerio na europske kandidate za nagradu Oscar, kojih će biti prikazano ukupno sedam, od toga četiri nacionalne premijere.

Tu su i selekcije kratkih filmova iz Švicarske i Kosova, naoko nespojivih kinematografija koje će biti suprotstavljene kako bi se gledatelju pružila mogućnost usporedbe kreativnih rezultata u različitim produkcijskim uvjetima, a najavljena je i selekcija domaćeg kratkog filma.

Najatraktivniji gost Libertasa bit će Bela Tarr, kultni mađarski redatelj koji dolazi primiti nagradu Master.

Festival se od ove godine održava u travnju.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.