Glazbena nagrada

Počeo prvi krug glasanja za Porin 2013.

Foto: arhiva Porin
Počeo prvi krug glasanja za Porin 2013.
15.02.2013.
u 12:59
Svečana Objava nominacija za 20. Porin održat će se 5. ožujka 2013. u Cinestar Areni IMAX u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Ured Porina pri Institutu hrvatske glazbe  je u petak, 15. veljače,na 1158 adresa glasača Diskografske nagrade Porin, najvažnije glazbene nagrade u zemlji, poslao prijedloge nominacija za Porin 2013. Kako bi što preciznije predstavljao mišljenje struke, popis glasača i ove je godine revidiran: s njega su uklonjeni svi pojedinci koji prethodne 2 godine nisu glasali – i time pokazali da ne prate aktivno zbivanja u domaćoj glazbi, a dodani su novi glasači iz najrazličitijih glazbenih područja.

Sljedećih će 17 dana glazbena struka - autori, izvođači, ton-majstori, producenti,  menadžeri, diskografi, muzikolozi, DJ-i, organizatori koncerata, programski urednici klubova,  ali i dizajneri glazbenih izdanja i redatelji spotova, uz glazbene kritičare i novinare svih medija - birati 3 nominirana u 50 kategorija. Velika većina (njih više od 90%) će i ove godine glasati on-line, što značajno olakšava i ubrzava postupak glasanja.

Zadatak im nije jednostavan jer su u nekim kategorijama nakladnici prijavili i više od 100 prijedloga za nominacije. Odlučivanje ipak olakšava dostupnost sve glazbe koju trebaju procijeniti: sva prijavljena izdanja glasači Porina i ove godine ekskluzivno mogu poslušati on-line, kako bi njihova odluka bila što kompetentnija.

Istodobno, na adrese više od 200 radijskih i televizijskih urednika poslano je 49 pjesama koje su izdavači predložili za Hit godine. Ta popularna kategorija, u kojoj je prošle godine pobjednik bila pjesma „Teške Boje“ Gorana Bare i Majki, jedina je u kojoj o konačnom pobjedniku glasa publika. Na osnovu pred-selekcije urednika, Upravni odbor Porina odlučit će o konačnom popisu i broju kandidiranih pjesama, uzimajući pritom u obzir i podatke o broju emitiranja pojedinih snimki na radijskim postajama te ostale relevantne podatke pomoću kojih je moguće objektivno procijeniti uspjeh snimke u najširoj javnosti.

Iz Poruna ppručuju kako je „iskaznica“ glasača Porina privilegija ali i dužnost koja podrazumijeva savjesno i odgovorno biranje doista najboljih. Organizatori zato i ove godine pozivaju sve birače da zanemare osobne (ne)simpatije prema tvorcima glazbe i glasaju za samu glazbu, kao i da se izjasne samo u onim kategorijama u kojima mogu dati kompetentnu ocjenu vrijednosti.

Svečana Objava nominacija zai 20. Porin održat će se 5. ožujka 2013. u Cinestar Areni IMAX u Zagrebu.

Sve o Porinu 2012. pratite na www.porin.info.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.