split

Pijanističkim maratonom počinje Piano Loop festival

Pijanističkim maratonom počinje Piano Loop festival
16.08.2014.
u 13:42
Jedinstven je to projekt u Hrvatskoj u sklopu kojega će recitale održati pijanisti – polaznici Ljetne škole Kemala Gekića i majstorskih radionica Piano loop festivala. Tijekom sedam sati izmjenjivat će se u koncertnom prostoru stvarajući neprekidnu zvučnu kulisu
Pogledaj originalni članak

        Zanimljivom uvertirom Piano 24, odnosno pijanističkim maratonom koji počinje u 10 i traje do 17 sati otvorit će se Piano Loop festival 16. kolovoza u Splitu.

Jedinstven je to projekt u Hrvatskoj u sklopu kojega će recitale održati pijanisti – polaznici Ljetne škole Kemala Gekića i majstorskih radionica Piano loop festivala. Tijekom sedam sati izmjenjivat će se u koncertnom prostoru stvarajući neprekidnu zvučnu kulisu.

Koncept je osmišljen tako da pijanist na klaviru postaje ready-made objekt promatranja u umjetničkoj galeriji. Uobičajene granice izvođač-slušatelj i konvencionalna uloga publike koja sjedi i sluša izgubit će se pa publika dobiva ulogu posjetitelja u muzeju koji razgledaju eksponate, dok drugi pijanisti ulaze i izlaze po vlastitu nahođenju i nisu definirani trajanjem koncerta, slobodni su sjediti i kretati se prostorom. Nakon maratona, japanski pijanisti izvode skladbe hrvatskih kompozitora u sklopu programa Univerzalni jezik glazbe. Prva večer festivala završit će završnim koncertom klase Ljetne škole Kemala Gekića. Iduća tri dana recitale će održati tri eminentna umjetnika – pijanisti Eduard Hubert, Kemal Gekić i Ruben Dalibaltayan, a Matej Meštrović zatvorit će festival multimedijskim performansom.      

>> “Sudar u dvorcu” na festivalu u Portugalu

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.